Νέος συναγερμός στις Αρχές με άφιξη μεταναστών τα ξημερώματα - Δύο συλλήψεις

Νέος συναγερμός στις Αρχές με άφιξη μεταναστών τα ξημερώματα - Δύο συλλήψεις

Ακόμη δυο σκάφη με 68 μετανάστες έφτασαν στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της νύκτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 67 είναι από τη Συρία και το ένα πρόσωπο από το Μπαγκλαντές.

Η πρώτη βάρκα ανακόπηκε γύρω στις 00:55 και σε αυτήν επέβαιναν 43 άνθρωποι, 25 άντρες, πέντε γυναίκες, έξι παιδιά και επτά ασυνόδευτοι.

Η ώρα 4 τα ξημερώματα οι μετανάστες μεταφέρθηκαν, σύμφωνα με τις Αρχές, με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία καταγραφής των στοιχείων τους

Η δεύτερη βάρκα ανακόπηκε στις 02:30 και σε αυτήν επέβαιναν 25 μετανάστες. Πρόκειται για 16 άντρες, μία γυναίκα, δύο παιδιά και έξι ασυνόδευτοι.

Η ώρα 04:40 οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία καταγραφής των στοιχείων τους.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο προσώπων από τη Συρία, 26 και 52 ετών. Τα δυο πρόσωπα αναμένεται σήμερα να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Τα δυο σκάφη φέρονται να απέπλευσαν από τον Λίβανο. Εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.