ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωτοβολταϊκά για όλους: Εντός των ημερών η αποστολή προεγκρίσεων – Ποια η διαδικασία μετά για εγκατάσταση – Ο Υπ. Ενέργειας στο «Τ»

Φωτοβολταϊκά για όλους: Εντός των ημερών η αποστολή προεγκρίσεων – Ποια η διαδικασία μετά για εγκατάσταση – Ο Υπ. Ενέργειας στο «Τ»

Εντός των ημερών αναμένεται η προέγκριση των αιτήσεων για το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους» που αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστήματος στέγης χωρίς αρχικό κεφάλαιο.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε ότι «τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η αποστολή sms ή emails για να ενημερώνει τους αιτητές για την προέγκριση της αίτησής τους»

«Θα είναι εντός των ημερών είτε αυτή την εβδομάδα είτε αρχές τις επόμενης. Θα σταλθεί sms ή email ή ακόμα μπορεί να ανταποκρίνεται αυτομάτως το σύστημα και να είναι απευθείας από την πλατφόρμα», εξήγησε.

«Η έναρξη των προεγκρίσεων κατέστη δυνατή μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του Ταμείου ΑΠΕ για το 2024 την περασμένη Πέμπτη από τη Βουλή. Προηγουμένως δεν υπήρχαν τα κεφάλαια χωρίς προϋπολογισμό, τώρα που υπάρχουν ξεκίνησε η εξέταση άρα θα αρχίσει και η προέγκριση σύντομα. Προσπαθούμε η προέγκριση αυτή να δίνεται με ένα μηχανογραφικό τρόπο ώστε να επισπεύδεται η διαδικασία», είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, «μέχρι τώρα οι συμπληρωμένες αιτήσεις έχουν ξεπεράσει ελαφρώς τις 5 χιλιάδες»

Η διαδικασία μετά την προέγκριση

«Μετά τη λήψη της προέγκρισης, οι αιτητές θα μπορούν να απευθυνθούν στους εγκαταστάτες συστημάτων που είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό μητρώο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ταμείου και της Υπηρεσίας Ενέργειας, για να κλείσουν κάποια συμφωνία.

Η προσπάθεια του Υπουργείου, είναι να γίνεται η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκών μέσα σε δύομιση μήνες από την ημερομηνία της προέγκρισης. Εμπλέκονται όμως και άλλοι φορείς, όπως η ΑΗΚ και ενώ επισπεύδουμε την διαδικασία μέσω από τη μηχανογράφηση, θα πρέπει να πάει και η ΑΗΚ επι τόπου να το εγκρίνει και μετά να το συνδέσει», σημείωσε ο κύριος Παπαναστασίου.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι στις περιπτώσεις φωτοβολταϊκών ισχύος 4 κιλοβάτ, η χορηγία από το κράτος είναι χίλια ευρώ και άλλες τέσσερις χιλιάδες ευρώ θα δαπανώνται από το Ταμείο ΑΠΕ, δηλαδή το συνολικό κόστος θα ανέρχεται στις 5,000 ευρώ, με αποπληρωμή μέσω διμηνιαίων δόσεων των 150 ευρώ.

«Αν οι καταναλωτές επιλέξουν συστήματα συνολικής αξίας πέραν των 5,000, θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι το επιπλέον ποσό. Στο μητρώο εγκαταστατών, όμως, υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν φωτοβολταϊκά εντός των οικονομικών πλαισίων που καλύπτει το ταμείο ΑΠΕ και εντός των τεχνικών προδιαγραφών που έθεσε το Υπουργείο», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

«Σαν να μπαίνει» η άνοιξη: 4+1 «μαγικές» τοποθεσίες της Κύπρου, ειδικές για επίσκεψη αυτή την εποχή – Δείτε φωτογραφίες

Στο «πόδι» περιοχή στη Λεμεσό μετά από ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο - Καταστράφηκε ολοσχερώς

Στις φλόγες καφετέρια στη Λευκωσία - Ζημιές και σε παρακείμενα διαμερίσματα - Δείτε φωτογραφία

Τελευταία εξέλιξη για τον Δημήτρη Κόκοτα - «Του έκαναν τραχειοστομία»ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top