ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωτοβολταϊκά για όλους: Εντός των ημερών η αποστολή προεγκρίσεων – Ποια η διαδικασία μετά για εγκατάσταση – Ο Υπ. Ενέργειας στο «Τ»

Φωτοβολταϊκά για όλους: Εντός των ημερών η αποστολή προεγκρίσεων – Ποια η διαδικασία μετά για εγκατάσταση – Ο Υπ. Ενέργειας στο «Τ»

Εντός των ημερών αναμένεται η προέγκριση των αιτήσεων για το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους» που αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστήματος στέγης χωρίς αρχικό κεφάλαιο.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε ότι «τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η αποστολή sms ή emails για να ενημερώνει τους αιτητές για την προέγκριση της αίτησής τους»

«Θα είναι εντός των ημερών είτε αυτή την εβδομάδα είτε αρχές τις επόμενης. Θα σταλθεί sms ή email ή ακόμα μπορεί να ανταποκρίνεται αυτομάτως το σύστημα και να είναι απευθείας από την πλατφόρμα», εξήγησε.

«Η έναρξη των προεγκρίσεων κατέστη δυνατή μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του Ταμείου ΑΠΕ για το 2024 την περασμένη Πέμπτη από τη Βουλή. Προηγουμένως δεν υπήρχαν τα κεφάλαια χωρίς προϋπολογισμό, τώρα που υπάρχουν ξεκίνησε η εξέταση άρα θα αρχίσει και η προέγκριση σύντομα. Προσπαθούμε η προέγκριση αυτή να δίνεται με ένα μηχανογραφικό τρόπο ώστε να επισπεύδεται η διαδικασία», είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, «μέχρι τώρα οι συμπληρωμένες αιτήσεις έχουν ξεπεράσει ελαφρώς τις 5 χιλιάδες»

Η διαδικασία μετά την προέγκριση

«Μετά τη λήψη της προέγκρισης, οι αιτητές θα μπορούν να απευθυνθούν στους εγκαταστάτες συστημάτων που είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό μητρώο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ταμείου και της Υπηρεσίας Ενέργειας, για να κλείσουν κάποια συμφωνία.

Η προσπάθεια του Υπουργείου, είναι να γίνεται η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκών μέσα σε δύομιση μήνες από την ημερομηνία της προέγκρισης. Εμπλέκονται όμως και άλλοι φορείς, όπως η ΑΗΚ και ενώ επισπεύδουμε την διαδικασία μέσω από τη μηχανογράφηση, θα πρέπει να πάει και η ΑΗΚ επι τόπου να το εγκρίνει και μετά να το συνδέσει», σημείωσε ο κύριος Παπαναστασίου.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι στις περιπτώσεις φωτοβολταϊκών ισχύος 4 κιλοβάτ, η χορηγία από το κράτος είναι χίλια ευρώ και άλλες τέσσερις χιλιάδες ευρώ θα δαπανώνται από το Ταμείο ΑΠΕ, δηλαδή το συνολικό κόστος θα ανέρχεται στις 5,000 ευρώ, με αποπληρωμή μέσω διμηνιαίων δόσεων των 150 ευρώ.

«Αν οι καταναλωτές επιλέξουν συστήματα συνολικής αξίας πέραν των 5,000, θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι το επιπλέον ποσό. Στο μητρώο εγκαταστατών, όμως, υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν φωτοβολταϊκά εντός των οικονομικών πλαισίων που καλύπτει το ταμείο ΑΠΕ και εντός των τεχνικών προδιαγραφών που έθεσε το Υπουργείο», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top