ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πάνω από 200 οι παράτυποι μετανάστες που εντόπισαν το βράδυ της Τρίτης - Χειροπέδες σε ανήλικο

Πάνω από 200 οι παράτυποι μετανάστες που εντόπισαν το βράδυ της Τρίτης - Χειροπέδες σε ανήλικο

Δύο βάρκες στις οποίες επέβαιναν 263 παράτυποι μεταναστες εντόπισαν το βράδυ της Τρίτης οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες προχώρησαν σε επιχείρηση, υπό τον συντονισμό του Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), ώστε να επιβιβαστούν οι μετανάστες σε άκατους της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και να μεταφερθούν με ασφάλεια στο λιμάνι Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, στην θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι βάρκες έσπευσαν 3 άκατοι της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και ελικόπτερο της Αστυνομιας.

Στην πρώτη βάρκα διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν 27 παράτυποι μεταναστες (16 ανδρες, 5 γυναίκες και 6 ανήλικοι εκ των οποίων ο ένας ασυνόδευτος) οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμάνι Λάρνακας, έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθια. Η βάρκα τους είχε εντοπιστεί στα 12 ναυτικά μίλια ανατολικά του κάβο Γκρέκο. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ανηλίκου ως φερόμενου πλοηγού της βάρκας.

Στη δεύτερη βαρκα επέβαιναν 236 παράτυποι μεταναστες. Σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες στη βάρκα η οποία εντοπίστηκε 35 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο διακρίνονται μόνο άνδρες.

Τα ραντάρ είχαν εντοπίσει και τρίτη βάρκα, στην οποία διαπιστώθηκε τελικά πως δεν επέβαιναν παράτυποι μετανάστες.

Υπενθυμίζεται πως από την Κυριακή 31 Μαρτίου έφτασαν μέχρι στιγμης 13 βαρκες στις οποιες επέβαιναν 739 παρατυποι μεταναστες. Στο ίδιο διάστημα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη συνολικά 10 ατομων που φέρεται να ήταν οι πλοηγοί των σκαφών. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τους πρώτους 3 μήνες του 2024 έφτασαν στην Κύπρο δια θαλάσσης 2.448 παράτυποι μετανάστες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top