Άφιξη μεταναστών από Λίβανο: Οκτώ ημέρες στο κελί ο 23χρονος που συνελήφθη

Άφιξη μεταναστών από Λίβανο: Οκτώ ημέρες στο κελί ο 23χρονος που συνελήφθη

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίων του 23χρονου άντρα από τον Λίβανο που συνελήφθη αναφορικά με την άφιξη των 236 λαθρομεταναστών χθες Τετάρτη (03/04).

Κατηγορείται για αδικήματα υποβοήθησης τρίτου προσώπου για είσοδο στην Κυπριακή Δημο0κρατία.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης αφίχθηκαν δύο σκάφη στα οποία επέβαιναν παράτυποι μετανάστες και τα οποία απέπλευσαν από τις παράλιες/ακτές του Λιβάνου.

Ο 23χρονος φέρεται να ήταν ο πλοηγός της βάρκας στην οποία επέβαιναν 236 παράτυποι μετανάστες.

Νωρίτερα είχε συλληφθεί και ένας ανήλικος ως ο φερόμενος πλοηγός της βάρκας στην οποία επέβαιναν 27 παράτυποι μετανάστες. Ο συγκεκριμένος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας και εκδόθηκε διάταγμα κράτησής του για περίοδο 8 ημερών.

Οι δύο βάρκες εντοπίστηκαν από τα ραντάρ της Δημοκρατίας. Η πρώτη βάρκα με τους 27 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκε 12 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο, ενώ η δεύτερη με 236 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε 35 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE