ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανέγερση εκκλησίας στο Κάβο Γκρέκο: Τα βάζει με τον Δήμο Αγίας Νάπας ο Ιωάννου – Όσα συζήτησε με Μητροπολίτη Κωνσταντίας

Ανέγερση εκκλησίας στο Κάβο Γκρέκο: Τα βάζει με τον Δήμο Αγίας Νάπας ο Ιωάννου – Όσα συζήτησε με Μητροπολίτη Κωνσταντίας

Ευθύνες στον δήμο Αγίας Νάπας επιρρίπτει ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου για την ανέγερση ναού σε περιοχή Natura, στο Κάβο Γκρέκο, όπως ανέφερε σε παρέμβαση του στο Κρατικό Ραδιόφωνο.

Συγκεκριμένα όπως εξήγησε, η νομοθεσία τον εξαναγκάζει σε χρονοβόρες διαδικασίες μέσω της δικαστικής οδού για άρση της παρανομίας όταν, ο Περί Οικοδομών Νόμος επιτρέπει στον δήμο σε άμεση κατεδάφιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Καταγγελία Οικολόγων για ανέγερση εκκλησίας στο Κάβο Γκρέκο - «Ακόμα μια παραβίαση περιοχής Νατούρα»

Ο Μητροπολίτης φέρεται να υποσχέθηκε κατεδάφιση αλλά και αποκατάσταση του χώρου εάν δεν τελεσφορήσει η ιεραρχική προσφυγή.

Η παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών έγινε κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης με τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Περιβάλλοντος Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Γεωργίας, το οποίο σύμφωνα με τον κύριο Θεοπέμπτου, δεν ενεργοποίησε άμεσα, τον Περί Περιβαλλοντικής Ευθύνης Νόμο.

ΠΗΓΗ: ΡΙΚ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top