Καταγγελία Οικολόγων για ανέγερση εκκλησίας στο Κάβο Γκρέκο - «Ακόμα μια παραβίαση περιοχής Νατούρα»

Καταγγελία Οικολόγων για ανέγερση εκκλησίας στο Κάβο Γκρέκο - «Ακόμα μια παραβίαση περιοχής Νατούρα»

«Είναι χωρίς έκπληξη» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών που πληροφορήθηκαν ότι η Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου έχει προχωρήσει στην ανέγερση μεγάλου ναού σε περιοχή προστασίας της Φύσης, χωρίς την εκ των προτέρων έκδοση άδειας από το Τμήμα Πολεοδομίας και την Περιβαλλοντική Αρχή.

Όπως καταγγέλλουν, αυτή είναι η δεύτερη πρόσφατη περίπτωση εκκλησιαστικών κτισμάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη λόγω αυθαίρετων ενεργειών. Είχε προηγηθεί η περίπτωση της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Εμείς, ως Οικολόγοι, έχουμε υπόψη μας και άλλες παλαιότερες παρόμοιες περιπτώσεις με εκκλησιαστικά κτίσματα που έγιναν χωρίς τις απαραίτητες άδειες και τις περιβαλλοντικές άδειες.

Η Ιερά Σύνοδος οφείλει να τοποθετηθεί και δια αποφάσεως να απαγορεύσει στον οποιονδήποτε, με πρόσχημα την θρησκεία, να προχωρά σε ανέγερση παράνομων οικοδομών.

Περιμένουμε από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο να καταδικάσει την αυθαιρεσία εις βάρος της φύσης και να καλέσει σε άρση ή/και κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

Το κινητό τηλέφωνο του θύματος φαίνεται πως αποτέλεσε το κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε στην ταυτοποίηση και τελικά στην «αποκάλυψη» του καθ’ ομολογία δράστη στην υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από τις 12 Ιουνίου.