Απάτη 600 εκατ. ευρώ στην Ιταλία με «εταιρίες-φαντάσματα» που λάμβαναν χρηματοδοτήσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης

Απάτη 600 εκατ. ευρώ στην Ιταλία με «εταιρίες-φαντάσματα» που λάμβαναν χρηματοδοτήσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης

Η ιταλική οικονομική αστυνομία ανακάλυψε απάτη ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, με «εταιρίες φαντάσματα» οι οποίες είχαν ζητήσει και λάβει πόρους από τα κονδύλια του Ιταλικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τις έρευνες πραγματοποίησε η εισαγγελία της Ρώμης και η οικονομική αστυνομία της Βενετίας, σε συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις της Αυστρίας, της Ρουμανίας και της Σλοβακίας και τις ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, έχουν εκδοθεί 23 εντάλματα σύλληψης και η όλη αυτή απάτη οφείλεται στην δράση του οργανωμένου εγκλήματος, που είχε καταφέρει να καταστρατηγήσει τους κανόνες της ιταλικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας ώστε μέλη του να μπορούν να ζητούν χρηματοδοτήσεις που σχετίζονται με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εθνικό Συμβούλιο: «Δεν υπάρχει επιλεκτική ανάγνωση των ψηφισμάτων» - Αποτίμησαν τα αποτελέσματα της συνάντησης ΠτΔ-Έρχιουρμαν

Εθνικό Συμβούλιο: «Δεν υπάρχει επιλεκτική ανάγνωση των ψηφισμάτων» - Αποτίμησαν τα αποτελέσματα της συνάντησης ΠτΔ-Έρχιουρμαν

Χαιρετίζουμε τη χθεσινή αναφορά στο κοινό ανακοινωθέν στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ, μια αναφορά που αποτελεί προσήλωση στο διεθνές δίκαιο την οποία επιδιώκουμε και θεωρούμε ως θωράκιση και πυξίδα, είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE