ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: «Δεν έχουν κληθεί οι μοναχοί στην ανακριτική επιτροπή – Το παράπτωμα του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: «Δεν έχουν κληθεί οι μοναχοί στην ανακριτική επιτροπή – Το παράπτωμα του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Για το σκάνδαλο που προέκυψε στην Μονή Οσίου Αββακούμ με τους δύο μοναχούς μίλησε ο ένας εκ των δικηγόρων των μοναχών, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, δεν πρόκειται για σκάνδαλο αλλά για υπόθεση, προσθέτοντας ότι εκπροσωπεί τους δύο μοναχούς αλλά «όλη η αδελφότητα της Μονής δοκιμάζεται και βρίσκεται ατυχώς στο κάδρο».

Ερωτηθείς αν οι δύο μοναχοί θα παραστούν στην ανακριτική επιτροπή ανέφερε ότι, «οι εντολείς (μοναχοί) σέβονται πλήρως τον θεσμό της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης προσθέτοντας ότι ανεξάρτητα αν τα πρόσωπα που τον υπηρετούν, σφάλουν ως προς τις διαδικασίες και υποχρεώσεις τους».

Παράλληλα σημείωσε ότι θα παραστούν, διότι δεν είναι μόνο δικαίωμα τους αλλά και υποχρέωση τους να αναφέρουν τα λάθη (νομικά σφάλματα) τα οποία έχουν γίνει και να υποβοηθήσουν το έργο των ανακριτών.

Ο κ. Βαβούσκος ανέφερε επίσης ότι «οι δύο μοναχοί δεν έχουν κληθεί και αναμένουν να κληθούν».

Όπως σημείωσε, οι λόγοι κυρώσεως αφορούν τις ενέργειες του Μητροπολίτη Ταμασού, τις ενέργειες της Ιεράς Συνόδου και τις ενέργειες του 6μελούς δικαστηρίου.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι «η όλη διαδικασία που ακολούθησε ο Μητροπολίτης Ταμασού, Ησαΐας είναι λάθος» ενώ σημείωσε ότι «το κλείσιμο της Μονής είναι παράπτωμα το οποίο επιφέρει βαρύτατη ποινή».

Επίσης όπως ανέφερε, ο Μητροπολίτης Ταμασού έπραξε ακόμα ένα σφάλμα κατά τον καταστατικό χάρτη όπου είχε κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να διατάξει διενέργεια έρευνας για την οικονομική διαχείριση και την ακίνητη περιουσία της Μονής και αν το πόρισμα ήταν αρνητικό τότε ο ίδιος θα επέβαλλε, σύμφωνα με τον χάρτη, πνευματικές ποινές και θα έδινε τα στοιχεία στην Αστυνομία.

Τα στοιχεία όμως, όπως συνέχισε, συλλέχθηκαν με αυθαίρετη εισβολή στην Ιερά Μονή, ενέργεια η οποία κατά τους Ιερούς κανόνες, συνιστά προσβολή ιερότητας χώρου με ανθρώπους οι οποίοι δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι από το κράτος.

Παράλληλα ανέφερε ότι γίνεται μια εσφαλμένη πληροφόρηση στην οποία οι μοναχοί, οι οποίοι είναι διωκόμενοι και φέρονται ως υπεύθυνοι για κανονικά παραπτώματα, έχουν διπλή ιδιότητα – πέραν από μοναχοί είναι και κληρικοί και μισθοδοτούνται και μπορούν να έχουν περιουσία.

Καταληκτικά ανέφερε ότι, «από την στιγμή που η διαδικασία σφάλλει σε πάρα πολλά σημεία, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μια δίκαιη δίκη με σωστή διαδικασία και κρίση στο δικαστήριο».

Τέλος σημείωσε ότι οι δύο μοναχοί είναι «κλειδωμένοι εκτός της Μονής και παραβιάζεται η υποχρέωση τους για εγκαταβίωση διότι δεν έχουν κάπου για να πάνε».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

«Έκρηξη» εργαζομένων στην Κυβέρνηση: Οι τομείς και οι υπάλληλοι που απασχολήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2024

ΥΠΕΣ για μεταναστευτικό: «Το σχέδιο β’ θα ανακοινωθεί επίσημα όταν και εφόσον χρειαστεί»

Ένας τραυματίας από την κατάρρευση μέρους οροφής κτιρίου στη Λεμεσό - Η κατάσταση υγείας του

Φωτιά σε φορτηγό σχολής οδηγών: Τι κατέδειξαν οι επιστημονικές εξετάσεις για τα αίτια

Συγκλονίζει η Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό που έχασα, ήταν κοριτσάκι, είχε σύνδρομο Turner»Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top