ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή στο Κάβο Γκρέκο: «Με ψεύδη κάνουν την εκκλησία να φαίνεται ένοχη, αν έγινε κάποιο σφάλμα θα έγινε καλόπιστα»  

Μονή στο Κάβο Γκρέκο: «Με ψεύδη κάνουν την εκκλησία να φαίνεται ένοχη, αν έγινε κάποιο σφάλμα θα έγινε καλόπιστα»   

Τις ευθύνες που επέρριψε στον Δήμο Αγίας Νάπας ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου για την ανέγερση ναού σε περιοχή Natura, στο Κάβο Γκρέκο αλλά και τα σχόλια για κλήρωση λαχνών, σχολίασε ο Ιερέας Αγίας Νάπας, πατήρ Λάμπρος.

«Υπάρχουν αναλήθειες και ψεύδη γύρω από την υπόθεση. Όσο αφορά τους λαχνούς, δεν έγινε έρανος, δεν βγήκαν ούτε σε δημόσια κτήρια ούτε σε καταστήματα ούτε πουθενά οι λαχνοί», είπε συγκεκριμένα.

«Οι λαχνοί ήταν στη διάθεση των πολιτών μόνο στον περίβολο της εκκλησίας. Εμείς από πληροφορία που είχαμε, είδαμε ότι δεν χρειάζεται ειδική άδεια εφόσον είναι στον περίβολο του ναού. Ίσως να υπήρξε κάποια παρεξήγηση. Με ψεύδη κάνουν την εκκλησία να φαίνεται ένοχη. Αν έγινε κάποιο σφάλμα, θα έγινε καλόπιστα», εξήγησε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, «το 2023 εκεί που είχαμε σκοπό να βγούμε προς τα έξω με έρανο, αποταθήκαμε και πήραμε άδεια»

Ερωτηθείς εάν πήρανε άδεια για να χτίσουν τη Μονή στο Κάβο Γκρέκο, ο πατήρ Λάμπρος σημείωσε ότι «υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία για να εξεταστεί αίτηση για κατά παρέκκλιση άδεια. Δεν υπάρχουν οι τελικές εγκρίσεις αλλά πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία», χωρίς ακόμα να απαντά εάν θα κατεδαφίσουν τη Μονή σε περίπτωση που δεν πάρουν την άδεια.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκεΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top