ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύτητα στην καλλιέργεια οδικής συνείδησης στα παιδιά, είπε η ΥΠΑΝ

Βαρύτητα στην καλλιέργεια οδικής συνείδησης στα παιδιά, είπε η ΥΠΑΝ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της πληροφόρησης και της ευαισθητοποίησης από την παιδική ηλικία, αποδίδουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καλλιέργεια οδικής συνείδησης και στην ανάπτυξη κουλτούρας βιώσιμης κινητικότητας στα παιδιά, στους νέους και στις νέες μας, είπε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου.

Σε χαιρετισμό της στην τελετή των εγκαινίων του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας, στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Σωτήρας, σημείωσε ότι η καλλιέργεια οδικής συνείδησης από την παιδική ηλικία συνεισφέρει στην ανάπτυξη κυκλοφοριακής κουλτούρας με συναίσθηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων μας, προκειμένου να λειτουργούμε υπεύθυνα ως οδηγοί, ως πεζοί, ως συνεπιβάτες, ως ποδηλάτες, ενώ ταυτόχρονα, συνδράμει στην επίγνωση των κινδύνων που υπάρχουν στην κίνηση εντός του οδικού δικτύου.

Η Υπουργός επεσήμανε ότι η κυκλοφοριακή αγωγή περιλαμβάνεται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, το οποίο εφαρμόζεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. «Πέρα από τη διδασκαλία του μαθήματος, και λαμβάνοντας υπόψη το Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2020-2031, εφαρμόζουμε σειρά δράσεων, οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούν: στην αξιοποίηση της σχολικής ζωής για ασφαλή διακίνηση των παιδιών στο οδικό περιβάλλον του σχολείου, στη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα παιδιά, στην πραγματοποίηση διαλέξεων σε σχολεία από την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου και άλλους φορείς και στην οργάνωση ημερίδων/εβδομάδων Οδικής Ασφάλειας με σχετικές δραστηριότητες και εμπλοκή των γονέων/κηδεμόνων», πρόσθεσε.

Είπε επίσης, ότι το Υπουργείο της δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προσχολική εκπαίδευση, αφού αυτή αποτελεί τη στέρεη βάση πάνω στην οποία θα στηριχτούν τα παιδιά μας για να έχουν μια επιτυχημένη σχολική ζωή στη συνέχεια.

Ανέφερε ότι στη βάση του Προγράμματος Διακυβέρνησης, «έχουμε θέσει ως προτεραιότητα τη μετάβαση στο σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό και συμπεριληπτικό σχολείο. Στο πλαίσιο αυτό, σε ό,τι αφορά ειδικά την προσχολική εκπαίδευση, προχωρούμε στην εισαγωγή διαγνωστικών διαδικασιών έγκαιρης παρέμβασης στο νηπιαγωγείο και στη λήψη παιδαγωγικών μέτρων για πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση σε θέματα βίας/παραβατικότητας και αλφαβητισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσχολική ηλικία».

Παράλληλα, συνέχισε, είναι πλέον γνωστό ότι έχουμε ήδη προχωρήσει με την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της δωρεάν υποχρεωτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 χρόνων, μιας από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια, με προφανή θετικά παιδαγωγικά οφέλη για τα παιδιά μας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top