Χειροπέδες σε 44χρονο για τη νέα άφιξη 22 μεταναστών - Τέσσερις ανήλικοι στη βάρκα

Χειροπέδες σε 44χρονο για τη νέα άφιξη 22 μεταναστών - Τέσσερις ανήλικοι στη βάρκα

Ανδρας ηλικίας 44 ετών, συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση άφιξης 22 συνολικά παράτυπων μεταναστών, που εντοπίστηκαν σε βάρκα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η βάρκα εντοπίστηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι να βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβησαν στη περιοχή και συνόδευσαν με ασφάλεια τη βάρκα στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στον Πρωταρά.

Στη βάρκα επέβαιναν 22 άτομα, εκ των οποίων 15 άνδρες, 3 γυναίκες και 4 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Στη περιοχή μετέβησαν ανακριτές της Αστυνομίας και έγινε καταγραφή των στοιχείων των παράτυπων μεταναστών, ενώ προέκυψε μαρτυρία εναντίον άνδρα ηλικίας 44 ετών, ο οποίος φέρεται να ήταν ο πλοηγός της βάρκας και συνελήφθη.

Αύριο ο 44χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανέλαβε επίσημα τα ηνία της ΕΕ η Κύπρος: Έμφαση στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Ανέλαβε επίσημα τα ηνία της ΕΕ η Κύπρος: Έμφαση στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Με επίκεντρο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, τη στρατηγική αυτονομία και την ειρήνη στην περιοχή, η Κύπρος ανέλαβε επίσημα την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE