ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός Στρατός: Εξουδετέρωσε 12 χιλιάδες ένοπλους Χαμάς σε 6 μήνες

Ισραηλινός Στρατός: Εξουδετέρωσε 12 χιλιάδες ένοπλους Χαμάς σε 6 μήνες

Με τη σημερινή συμπλήρωση έξι μηνών πολέμου στην Γάζα, ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε λεπτομερή έκθεση που περιέχει στοιχεία της χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, εξουδετερώθηκαν 12.000 ένοπλοι της Χαμάς μεταξύ των οποίων πέντε ανώτατα στελέχη της που είχαν αποφασιστικές αρμοδιότητες για τις επιχειρήσεις της οργάνωσης. Ειδική αναφορά γίνεται στις απώλειες της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του θύλακα, όπου βρισκόταν τα αρχηγείο της, με 330 επίλεκτους ενόπλους της να έχουν εξουδετερωθεί, εκ των οποίων 30 είχαν διοικητικά υπηρεσιακά καθήκοντα.

Η πολεμική αεροπορία συμπλήρωσε συνολικά 185.000 ώρες πτήσης, κατά τις οποίες επλήγησαν πάνω από 32.000 παλαιστινιακές θέσεις ενόπλων της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, συμπεριλαμβανομένων 1.400 θέσεων, επιτελικών και μη, στο βόρειο τμήμα του θύλακα. Οι επιχειρησιακοί και επιτελικοί στόχοι της Χαμάς που επλήγησαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ανήλθαν σε 3.600 και 4.250 αντίστοιχα, ενώ ειδικά στη βόρεια Γάζα οι επιτελικοί και στρατιωτικοί στόχοι της οργάνωσης ανέρχονται συνολικά σε 3.300.

Από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με την ισραηλινή αναφορά, εκτοξεύθηκαν κατά της ισραηλινής επικράτειας από τη Γάζα 12.200 ρουκέτες, από τον Λίβανο 3.100 και από τη Συρία 35.

Ο συνολικός αριθμός κληθέντων εφέδρων ανήλθε στις 300.000, εκ των οποίων 83% είναι άνδρες και 17% γυναίκες. Ειδικότερα, 45% των εφέδρων είναι ηλικίας 20-29 ετών, 32% ηλικίας 30-39%, 15% ηλικίας 40-45 και 8% των κληθέντων εφέδρων αμφοτέρων των φύλων υπάγεται στην ηλικιακή κατηγορία 50-69 ετών.

Όσον αφορά την ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρρευσε στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου, η έκθεση του ισραηλινού στρατού αναφέρει ότι έγιναν 50 ρίψεις τριών χιλιάδων κοντέινερ ανθρωπιστικής βοήθειας και συστάθηκαν συνολικά έξι υπαίθρια νοσοκομεία. Ο αριθμός των οχημάτων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια από την έναρξη του πολέμου έως σήμερα ανέρχεται στις 19.776, τα οποία εισήλθαν στη Γάζα οδικώς μέσω των φυλακίων Νιτσάνα και Κέρεμ Σαλόμ προς το νότιο τμήμα του θύλακα.

Ως προς τη στρατιωτική δραστηριότητα στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια του πολέμου, η έκθεση αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 6.000 συντονισμένες επιχειρήσεις, κατά την διάρκεια των οποίων εξουδετερώθηκαν 420 πυρήνες ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων και συνελήφθησαν 3.700 καταζητούμενοι. Στις συντονισμένες επιχειρήσεις περιλαμβάνονται περισσότερες από 70 επιχειρήσεις που ενεπλάκησαν δυνάμεις επιπέδου ταξιαρχίας και κατεδαφίστηκαν 19 κατοικίες ενόπλων που είχαν διαπράξει επιθέσεις με θύματα Ισραηλινούς πολίτες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top