Πόλεμος στο Ισραήλ: Καμία εκεχειρία στη Γάζα χωρίς απελευθέρωση ομήρων, λέει ο Νετανιάχου

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καμία εκεχειρία στη Γάζα χωρίς απελευθέρωση ομήρων, λέει ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε μια εκεχειρία έπειτα από έξι μήνες πολέμου εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται στη Γάζα.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την επιστροφή των ομήρων. Αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε την Κυριακή.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης έκανε τις δηλώσεις στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, την ώρα που ένας νέος γύρος συνομιλιών για την επίτευξη εκεχειρίας αναμένεται να ξεκινήσει στην Αίγυπτο.

Ο Νετανιάχου τόνισε πως παρά την αυξανόμενη πίεση από τη διεθνή κοινότητα, το Ισραήλ δεν θα ενδώσει στις «ακραίες αξιώσεις» της Χαμάς.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε πως το Ισραήλ είναι «ένα βήμα από τη νίκη» στον πόλεμό του εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

«Βρισκόμαστε ένα βήμα από τη νίκη. Όμως, το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί είναι οδυνηρό και σπαρακτικό», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Μετρά δυνάμεις το ΑΚΕΛ- Μαυρογιάννης, Στεφάνου και η αναζήτηση του «υποψηφίου νίκης»

Προεδρικές 2028: Μετρά δυνάμεις το ΑΚΕΛ- Μαυρογιάννης, Στεφάνου και η αναζήτηση του «υποψηφίου νίκης»

Μπορεί τα φώτα για τις Προεδρικές του 2028 να έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα στον ΔΗΣΥ και στη μάχη που προδιαγράφεται στο εσωτερικό του, στο ΑΚΕΛ όμως η απουσία θορύβου δεν σημαίνει και απουσία διεργασιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE