Πόλεμος στο Ισραήλ: Καμία εκεχειρία στη Γάζα χωρίς απελευθέρωση ομήρων, λέει ο Νετανιάχου

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καμία εκεχειρία στη Γάζα χωρίς απελευθέρωση ομήρων, λέει ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε μια εκεχειρία έπειτα από έξι μήνες πολέμου εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται στη Γάζα.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την επιστροφή των ομήρων. Αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε την Κυριακή.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης έκανε τις δηλώσεις στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, την ώρα που ένας νέος γύρος συνομιλιών για την επίτευξη εκεχειρίας αναμένεται να ξεκινήσει στην Αίγυπτο.

Ο Νετανιάχου τόνισε πως παρά την αυξανόμενη πίεση από τη διεθνή κοινότητα, το Ισραήλ δεν θα ενδώσει στις «ακραίες αξιώσεις» της Χαμάς.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε πως το Ισραήλ είναι «ένα βήμα από τη νίκη» στον πόλεμό του εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

«Βρισκόμαστε ένα βήμα από τη νίκη. Όμως, το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί είναι οδυνηρό και σπαρακτικό», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο χρόνος πιέζει: Η προειδοποίηση Ολγκίν και η μάχη για την επόμενη μέρα

Κυπριακό: Ο χρόνος πιέζει: Η προειδοποίηση Ολγκίν και η μάχη για την επόμενη μέρα

Μάχη με τον χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κυπριακό, καθώς οι επόμενοι μήνες θεωρούνται καθοριστικοί για το κατά πόσο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για νέα κινητικότητα. Με τη θητεία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να πλησιάζει προς το τέλος της, η προσωπική του απεσταλμένη, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στέλνει σαφές μήνυμα προς τις δύο πλευρές: η ευκαιρία υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει και επόμενη.

BEST OF TOTHEMAONLINE