ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 9 εκατομμύρια απασχολούνται σε υπηρεσίες διαμονής και εστίασης στην ΕΕ – Η χώρα με την υψηλότερη συνεισφορά και η θέση της Κύπρου - Πίνακας

Πάνω από 9 εκατομμύρια απασχολούνται σε υπηρεσίες διαμονής και εστίασης στην ΕΕ – Η χώρα με την υψηλότερη συνεισφορά και η θέση της Κύπρου - Πίνακας

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν στις υπηρεσίες διαμονής και εστίασης τόσο στη χώρας μας όσο και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2021, υπήρχαν 1,9 εκατομμύρια επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών διαμονής και εστίασης της ΕΕ, που αντιπροσωπεύουν το 6,1% του συνόλου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην επιχειρηματική οικονομία.

Ο τομέας των υπηρεσιών διαμονής και εστίασης περιλαμβάνει επιχειρήσεις που εμπίπτουν στο τμήμα I της στατιστικής ταξινόμησης των οικονομικών δραστηριοτήτων στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα (NACE).

Ο συγκεκριμένος τομέας, το 2021, απασχόλησε 9,9 εκατομμύρια άτομα, παρήγαγε 203,6 δισεκατομμύρια ευρώ προστιθέμενης αξίας και συσσώρευσε καθαρό κύκλο εργασιών 446,0 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για τον λόγο αυτό, έχει συνεισφέρει στο 6,3% των ατόμων που απασχολούνταν στην επιχειρηματική οικονομία το 2021 και αντιπροσώπευε το 2,2% της προστιθέμενης αξίας του.

Οι δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών διαμονής και εστίασης παρείχαν ποικίλες συνεισφορές στην προστιθέμενη αξία της επιχειρηματικής οικονομίας στις χώρες της ΕΕ το 2021.

Πού καταγράφηκε η υψηλότερη συνεισφορά

Η υψηλότερη συνεισφορά καταγράφηκε στην Ελλάδα με 6,5% της προστιθέμενης αξίας στην επιχειρηματική οικονομία, ενώ δεύτερη ακολουθεί η Κύπρος μας με 6,0%.

Την τρίτη θέση έχει η Κροατία με 5,4% της προστιθέμενης αξίας στην επιχειρηματική οικονομία.

Οι χαμηλότερες συνεισφορές

Τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στη Σλοβακία με 0,8%, στην Τσεχία με 1% και στην Πολωνία και την Ολλανδία με 1,2% και στις δύο αντίστοιχα.

Όσον αφορά την απασχόληση, η συμβολή του κλάδου στην επιχειρηματική οικονομία ήταν μεγαλύτερη.

Συγκεκριμένα, κυμαινόταν από 19,6% στην Ελλάδα, 13,5% στην Κύπρο και 9,5% στην Ισπανία, ενώ 2,8% στην Πολωνία, 3,3% στη Σλοβακία και 3,9% στη Φινλανδία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top