ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς απαγόρευση τα κινητά σε σχολεία - Ποιες τάξεις θα αφορά και με ποιο τρόπο θα επιβάλλεται

Προς απαγόρευση τα κινητά σε σχολεία - Ποιες τάξεις θα αφορά και με ποιο τρόπο θα επιβάλλεται

Την απαγόρευση κινητών τηλεφώνων έρχονται να φέρουν κανονισμοί του Υπουργείου Παιδείας για την λειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς, ανέφερε ότι η απαγόρευση των κινητών τηλέφωνων εμπεριέχεται μέσα στους κανονισμούς της δημοτικής εκπαίδευσης, οι οποία θα συζητηθούν στην Επιτροπή Παιδείας, ώστε να ψηφιστούν από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ερωτηθείς ποιες τάξεις θα αφορά η απαγόρευση, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι η απαγόρευση αφορά την δημοτική εκπαίδευση (δηλαδή όλες τις τάξεις του δημοτικού).

«Για την μέση εκπαίδευση (γυμνάσια και λύκεια) ελπίζουμε να γίνει μελλοντικά, θα το εξετάσουμε», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον τρόπο που θα επιβάλλεται αυτή η απαγόρευση, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα εισηγηθεί δύο τρόπους.

«Ο ένας είναι τα παιδιά να παραδίδουν τα κινητά τους στα σχολεία και ο δεύτερος να απαγορευτούν οριστικά τα κινητά να μην υπάρχουν καν στα δημοτικά», εξήγησε.

Σε σχόλιο του, ο κ. Μυλωνάς διερωτήθηκε ποια είναι τα οφέλη που έχει για ένα παιδί του δημοτικού η χρήση κινητού στο σχολείο.

«Προσπαθώ να σκεφτώ γιατί ένα μωρό του δημοτικού να χρειάζεται να έχει κινητό στο σχολείο. Αν για παράδειγμα το μωρό είναι άρρωστο, μπορεί να πει της δασκάλας να πάρει τους γονείς», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top