ΥΓΕΙΑ

Γιατί τα παιδιά που έχουν κατοικίδιο τα πάνε καλύτερα στο σχολείο

Γιατί τα παιδιά που έχουν κατοικίδιο τα πάνε καλύτερα στο σχολείο

Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά έχουν πολλαπλά οφέλη-τόσο ψυχικά όσο και σωματικά- όταν ζουν με ένα κατοικίδιο στο σπίτι. Ένα από τα συμπεράσματα αυτών των ερευνών είναι το ότι τα παιδιά αυτά τα πάνε και καλύτερα στο σχολείο. Έχουν καλύτερη απόδοση και φέρνουν σπίτι καλύτερους βαθμούς.

Τα καταφέρνουν επίσης καλύτερα και σε άλλες πράγματα όπως παιχνίδια, κοινωνική ζωή και φιλίες. Ποια λοιπόν είναι η μαγεία πίσω από την κηδεμονία ενός κατοικίδιου ζώου; Ακολουθούν μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τους λόγους που τα παιδιά με κατοικίδια τείνουν να είναι καλύτεροι μαθητές.

Τα κατοικίδια κρατούν σε εγρήγορση τα παιδιά

Τα κατοικίδια ζώα χρειάζονται συνέχεια φροντίδα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Αυτό από μόνο του σε κρατάει σε εγρήγορση. Οι βόλτες επίσης είναι ένα από αυτά που έχουν τα κατοικίδια ανάγκη. Συχνά τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους πάνε τα ζώα βόλτα. Αυτό τους κάνει μεγάλο καλό. Γιατί θα παίξουν μαζί τους, θα τρέξουν, θα συναντήσουν κόσμο, θα κάνουν πράγματα. Το ίδιο γίνεται και μέσα στο σπίτι. Αυτός είναι ένας τρόπος να αλληλεπιδράσουν, να γυμναστούν και να έχουν καλύτερη φυσική και πνευματική κατάσταση.

Ένα δραστήριο παιδί θα αποδώσει συχνά καλύτερα στην τάξη. Θα αναλάβει πρωτοβουλίες, θα συμμετέχει πιο εύκολα σε εργασίες και θα δηλώσει με μεγαλύτερη ευκολία εθελοντής σε πολλά πράγματα. Σε αυτά συμβάλλει και η καλή του φυσική κατάσταση.

Τα κατοικίδια μαθαίνουν τα παιδιά να είναι υπεύθυνα

Η σχολική εργασία απαιτεί προσωπική ευθύνη. Οι υπεύθυνοι μαθητές διαβάζουν, ολοκληρώνουν τις εργασίες τους εγκαίρως και αναζητούν και άλλες ευκαιρίες για να κατανοήσουν όσα διδάσκονται. Τα κατοικίδια ζώα βοηθούν τα παιδιά στο να είναι υπεύθυνα.

Και αυτό γιατί για να έχεις ένα κατοικίδιο πρέπει να είσαι υπεύθυνος. Το ζώο χρειάζεται φροντίδα, να φάει, να πιει και την ανάλογη περιποίηση. Όταν τα παιδιά συμμετέχουν σε όλο αυτό γίνονται πιο υπεύθυνοι άνθρωποι. Τα περισσότερα μόλις ολοκληρώσουν τα μαθήματά τους ασχολούνται με τα ζώα τους. Όταν το παιδί μαθαίνει να είναι υπεύθυνο στο σπίτι, θα είναι και υπεύθυνο στο σχολείο αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής του. Η υιοθεσία ενός κατοικίδιου ζώου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε τα παιδιά σας υπεύθυνα από μικρή ηλικία.

Τα κατοικίδια κάνουν τα παιδιά πιο δημιουργικά

Τα κατοικίδια είναι παιχνιδιάρικα και θα σηκώσουν το παιδί σας από τον καναπέ. Αντί να βλέπει τηλεόραση ή να παίζει βιντεοπαιχνίδια, το παιδί θα είναι έξω παίζοντας με το σκυλί και βοηθώντας το να ασκηθεί. Η αλληλεπίδραση με τη φύση, τους ανθρώπους και πιθανόν άλλα ζώα πυροδοτεί τη δημιουργικότητα στα παιδιά.

Η φροντίδα του κατοικίδιου απαιτεί επίσης δημιουργικότητα. Για παράδειγμα, το παιδί πρέπει να βρει έναν τρόπο να παίξει ή να ασκήσει τον σκύλο. Να βρει έναν τρόπο να ασχοληθεί μαζί του. Μαθαίνει να του φτιάχνει το φαγητό. Να βρίσκει τρόπο να το φροντίζει. Έτσι γίνεται δημιουργικό. Αυτές είναι περιπτώσεις έξυπνης λήψης αποφάσεων που θα μεταφερθούν και στην τάξη.

Τα κατοικίδια βοηθούν τα παιδιά να χαλαρώσουν

Η χαλάρωση είναι ένα βασικό στοιχείο της ζωής και της υγιούς ανάπτυξης κάθε παιδιού. Βοηθά επίσης τα παιδιά στην τάξη, επιτρέποντάς τους να χειρίζονται πιο δύσκολες καταστάσεις και πιο δύσκολα προβλήματα. Το παιδί που ζει με ένα κατοικίδιο και απολαμβάνει την παρέα του μπορεί να χαλαρώσει και να κοιμηθεί καλύτερα. Έτσι προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει πιο εύκολα τις εξετάσεις και τις σχολικές ασκήσεις.

Η φροντίδα ενός ζώου βοηθάει την ψυχική και συναισθηματική ενδυνάμωση των παιδιών. Τα βοηθάει να πάρουν καλύτερες και πιο σωστές αποφάσεις τόσο στο σπίτι όσο και στην τάξη. Τα κάνει με άλλα λόγια καλύτερους και πιο έξυπνους ανθρώπους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top