Σήμερα η τελετή διορισμού του νέου Διοικητή της ΚΤΚ στο Προεδρικό - Πότε αναλαμβάνει καθήκοντα

Σήμερα η τελετή διορισμού του νέου Διοικητή της ΚΤΚ στο Προεδρικό - Πότε αναλαμβάνει καθήκοντα

Στις 8.15 σήμερα το πρωί πραγματοποιείται η τελετή διορισμού του νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Δρ Χριστόδουλου Πατσαλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Πρέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο Δρ Χριστόδουλος Πατσαλίδης αναλαμβάνει καθήκοντα Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου από τις 11 Απριλίου, μετά τον διορισμό του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα.

Ο Δρ. Πατσαλίδης είναι οικονομολόγος και κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου (PhD Economics) από το London School of Economics, University of London (1989). Διορίστηκε τον Μάρτιο του 2023 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Ειδικός Σύμβουλος του σε θέματα οικονομίας.

Εργάστηκε στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και συνέχισε την καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα, ενώ κατά την περίοδο 2018-2019 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου. Τον Οκτώβριο του 2020 αποχώρησε από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ ακολούθως παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό στους τομείς των τραπεζικών και ασφαλιστικών εργασιών, της διαχείρισης κεφαλαίων, και της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE