ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επηρεάστηκαν δρόμοι στα κατεχόμενα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Επηρεάστηκαν δρόμοι στα κατεχόμενα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Κυρίως οι περιοχές βόρεια του Πενταδακτύλου επηρεάστηκαν στα κατεχόμενα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, εντός της Κερύνειας πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι που εμφανίζουν συνεχώς προβλήματα στην απορρόφηση των έντονων βροχοπτώσεων, ενώ κάποιοι δρόμοι μεταξύ Λαπήθου και Καραβά έκλεισαν για την οδική κίνηση. Κοντά στον Καραβά κατέρρευσε ο δρόμος της νέας γέφυρας, όπως αναφέρεται.

Έκλεισε επίσης το κάτω μέρος του κυκλικού κόμβου στην είσοδο της Κερύνειας ενώ παρατηρούνται συγκεντρώσεις μεγάλης ποσότητας νερού στην ίδια περιοχή στην κατεύθυνση προς Λευκωσία.

Πλημμύρισε επίσης το φράγμα των Πανάγρων με αποτέλεσμα κι εκεί να κλείσουν κάποιοι δρόμοι για την τροχαία κίνηση.

Στο μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης άρχισε να τρέχει νερό από τον καταρράκτη της κατεχόμενης Λαπήθου, όπως φαίνεται σε βίντεο που πολλοί κάτοικοι ανέβασαν στα ΜΚΔ κι αναδημοσιεύουν τ/κ ΜΜΕ.

Κεραυνός χτύπησε μετασχηματιστή ηλεκτρικού ρεύματος κοντά στην Λάπηθο και ξέσπασε φωτιά, ενώ κάποια σπίτια φαίνεται να έχουν πρόβλημα και επιτόπου βρίσκονται ομάδες του «δήμου», της «πολιτικής άμυνας» και της «πυροσβεστικής».

Η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις γράφει ότι λόγω των καιρικών συνθηκών, πτήση της τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας «Πήγασος» από τα Άδανα στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Τουρκία, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης. Μία ακόμη πτήση της A jet αναγκάστηκε να επιστρέψει κι αυτή στα Άδανα της Τουρκίας αφού δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο παράνομο αεροδρόμιο λόγω της έντονης βροχής και της περιορισμένης ορατότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ/φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top