ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τρέχει» ο Κ. Ιωάννου για επαναξιολόγηση καθεστώτος των Σύρων προσφύγων - Επαφές σε Δανία, Τσεχία και Ελλάδα

«Τρέχει» ο Κ. Ιωάννου για επαναξιολόγηση καθεστώτος των Σύρων προσφύγων - Επαφές σε Δανία, Τσεχία και Ελλάδα

Η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της Συρίας και αποχαρακτηρισμό συγκεκριμένων περιοχών στη χώρα, στη βάση των σημερινών πραγματικοτήτων, θα βρεθεί στο επίκεντρο των διμερών επαφών που θα έχει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου σε Δανία, Τσεχία και Ελλάδα στις 10, 11 και 12 Απριλίου, αντίστοιχα.

Στις συναντήσεις, αναμένεται, ανάμεσα σε άλλα, να εξεταστούν πρακτικοί τρόποι ώστε να αρχίσει η επί της ουσίας εξέταση των αιτήσεων ασύλου Σύρων υπηκόων, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή τα πρόσωπα συριακής καταγωγής, προερχόμενα από μη ασφαλή χώρα, λαμβάνουν σχεδόν αυτόματα καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας σε οποιαδήποτε χώρα.

Ο κ. Ιωάννου θα μεταφέρει τη θέση ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να καθοριστούν αυστηρά κριτηρίων, που θα επιτρέπουν στα κράτη να απορρίπτουν τις αιτήσεις ασύλου Σύρων που πληρούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωάννου αναχωρεί την Τετάρτη για την Δανία, όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης της χώρας κ. Kaare Dybvad Bek, καθώς και με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και του Συμβουλίου Εφέσεων για τους Πρόσφυγες.

Την Πέμπτη, 11 Απριλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών θα μεταβεί στην Τσεχία, όπου θα συναντηθεί με τον Τσέχο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών κ. Vít Rakušan.

Τέλος, την Παρασκευή, 12 Απριλίου, ο κ. Ιωάννου θα βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top