ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Απομακρύνεται σταδιακά το σύστημα με τις έντονες βροχές – Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες

Καιρός: Απομακρύνεται σταδιακά το σύστημα με τις έντονες βροχές – Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες

Σύστημα χαμηλής πίεσης με κέντρο νότια της Κύπρου, θα επηρεάζει το νησί μέχρι και απόψε, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Το σύστημα σταδιακά κινείται προς τα ανατολικά και απομακρύνεται.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ στα παράλια, ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Κατά τις αυγινές ώρες, στα ανατολικά και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Τετάρτη, αρχικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές στα νότια, στα ανατολικά και στο εσωτερικό του νησιού. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά μέχρι το μεσημέρι, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με κατά τόπους αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές ώρες, σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο παροδικά στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο, τις πρωινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ στα ανατολικά και στο εσωτερικό, αναμένεται κατά τόπους να σχηματίζεται αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές στα νότια, στα ανατολικά και στο εσωτερικό του νησιού.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει άνοδο και μέχρι το Σάββατο θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί έτσι, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top