ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρίστος Τσίγκης: «Για έναν Δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο, πράσινο και καινοτόμο» - Εγκαίνια Εκλογικού Επιτελείου στον Στρόβολο

Χρίστος Τσίγκης: «Για έναν Δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο, πράσινο και καινοτόμο» - Εγκαίνια Εκλογικού Επιτελείου στον Στρόβολο

Τα γραφεία που στεγάζουν το εκλογικό του επιτελείο εγκαινίασε το βράδυ της Τρίτης 9 Απριλίου ο Υποψήφιος Δήμαρχος Στροβόλου, Χρίστος Τσίγκης.

Μεταξύ άλλων, μοιράστηκε το όραμά του για έναν σύγχρονο Δήμο, πράσινο και καινοτόμο.

Τόνισε, επίσης, πως «έχουμε τις γνώσεις, το πρόγραμμα και το Όραμα για να κάνουμε το Στρόβολο ένα καλύτερο σπίτι για όλους μας».

Διαβάστε αυτούσια την ομιλία του

Ομιλία υποψήφιου δημάρχου Στροβόλου Χρίστου Τσίγκη στα εγκαίνια του Εκλογικού Επιτελείου, Στρόβολος, 09/04/24

Σεβαστό Ιερατείο,
Φίλη Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρε του ΔΗΣΥ
Φίλε Μαρίνο Σιζόπουλε, Πρόεδρε της ΕΔΕΚ,
Φίλε Μάριε Καρογιάν, Πρόεδρε της ΔΗΠΑ και πρώην Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων,
Αγαπητέ τέως Πρόεδρε της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη,
Φίλε μου Αβέρωφ Νεοφύτου, τέως Πρόεδρε του ΔΗΣΥ,
Φίλοι Βουλευτές,
Αγαπητή Στέλλα Σουρμελή, υποψήφια Αντιδήμαρχε Στροβόλου,
Φίλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σχολικοί Έφοροι,
Φίλοι Υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές,
Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,
Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Σας ευχαριστώ γιατί κάθε μέρα, βλέπω να δυναμώνει αυτή η συνεργασία για τον Στρόβολο.

Κάθε μέρα, πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους, ανένταχτοι και ανεξάρτητοι, αγκαλιάζουν το δικό μας πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα καλά μελετημένο, σύγχρονο και αξιόπιστο.

Ένα πρόγραμμα, που θα φέρει τον Στρόβολο μας εκεί που πραγματικά του αξίζει, ως ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους του τόπου μας.

Για να φτιάξουμε το σπίτι μας και να φτάσουμε σε κάθε γειτονιά του Στροβόλου.

Να φτιάξουμε την καθαριότητα, τους δρόμους μας, τα πεζοδρομία μας, τα πάρκα μας, τις υποδομές μας και ανθρώπινα να εξυπηρετούμε τους δημότες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας.

Να δημιουργήσουμε νέους σύγχρονους θεσμούς που να ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες των πολιτών, και όχι να έχουμε ένα Δήμο που λειτουργεί αποτρεπτικά για τον κόσμο και περίπου ως εισπρακτικός μηχανισμός τελών και φόρων.

Να αξιοποιήσουμε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα για να αντλήσουμε πόρους που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε έργα για όλους, και όχι να αποκρύβουμε τις αδυναμίες και τα λάθη προηγουμένων ετών.

Να κάνουμε ένα Δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο, πράσινο και καινοτόμο. Ένα Δήμο που θα πρωτοπορεί και θα κάνει περήφανους τους δημότες του. Ένα Δήμο της αλληλεγγύης και των έργων που θα έχει τους ανθρώπους του σε πρώτο πλάνο.

Σας υπόσχομαι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να σας δικαιώσω.

Να σας δικαιώσω όχι μόνο στις 9 του Ιούνη, αλλά και μετά τις εκλογές.

Θέλω να σας κάνω περήφανους για τον αγώνα που δίνουμε μαζί!

Φίλες και φίλοι,

Διεκδικούμε τη Δημαρχία του Στροβόλου για να επαναφέρουμε ξανά τα βασικά με πρόγραμμα, με όραμα και με πράξεις, να δούμε νέες προσεγγίσεις και συνάμα να δημιουργήσουμε ισχυρές υποδομές που να αντέχουν στο χρόνο.

Να δώσουμε πρακτικές λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους δημότες μας. Να συνδιαμορφώσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης – ανθρώπινο, αειφόρο, περιβαλλοντικά και ενεργειακά αναβαθμισμένο, προσβάσιμο, ασφαλές, πολιτιστικά αναπτυγμένο και τεχνολογικά εξελίξιμο.

Να προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα που καθυστερούν και να αναβαθμίσουμε τις εμπορικές μας αρτηρίες.

Να δημιουργήσουμε νέους τομείς, συμμετοχής, διαφάνειας και ελέγχου, αλλά και ασφάλειας των δημοτών. Να υλοποιήσουμε την πρόταση μας για τη δημιουργία του γραφείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων που θα προστατεύει τους δημότες μας από τα ακραία φαινόμενα.

Και κάτι νέο που θα εφαρμόσουμε από την ερχόμενη Τετάρτη και υπόσχομαι να τηρήσω και μετά την εκλογή μας. Κάθε Τετάρτη λοιπόν, από τις 12 μέχρι της 5 το απόγευμα θα κάνω στην πράξη την «Ημέρα του Δημότη», όπου χωρίς ραντεβού, οποιοσδήποτε επιθυμεί να εκφράσει το πρόβλημα ή το παράπονο του, θα έχει ανοικτές τις πόρτες.

Παράλληλα, μέσω της πρώτης μας δράσης την ερχόμενη Παρασκευή με την καθορισμένη επίσκεψη μας στην Λαϊκή Αγορά, ξεκινούμε τις εξορμήσεις με πράξη «Περιπατώντας στον Στρόβολο». Αυτό θα συνεχίσουμε και μετά τις 9 Ιουνίου, να πηγαίνουμε εμείς στους πολίτες και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Φίλες και φίλοι,

Έχουμε την εμπειρογνωμοσύνη και την επιστημονική πρόταση για να μετατρέψουμε το Στρόβολο μας σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να ξεκινήσουμε πρώτοι, μια ενεργειακή κοινότητα πρότυπο για όλη την Κύπρο. Να δημιουργήσουμε ένα συνεταιρισμό που θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες κατοίκους που ζουν σήμερα σε πολυκατοικίες, συνοικισμούς, διατηρητέα, αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας, να εξοικονομούν περίπου €2.000 κάθε χρόνο από τους λογαριασμούς ρεύματος. Να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά μας και τις επιχειρήσεις μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ακρίβιας. Να τους στηρίξουμε και όχι να είμαστε παρατηρητές της ακρίβειας.

Φίλες και φίλοι,
Με γνωρίζετε εδώ και πολλά χρόνια. Όπως μπορώ είμαι πάντα πρόθυμος και ανθρώπινος, κοντά στον απλό άνθρωπο και βοηθώ. Ξέρετε πόσο αγαπώ τον Στρόβολο που είναι το σπίτι μου και το σπίτι των παιδιών μας.

Έχουμε τις γνώσεις, το πρόγραμμα και το Όραμα για να κάνουμε το Στρόβολο ένα καλύτερο σπίτι για όλους μας.

Με τη δική σας βοήθεια και υποστήριξη, με τη δική σας έμπρακτη και ενεργή συμμετοχή, μπορούμε στις 9 του Ιούνη να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη.

Μια νίκη του Στροβόλου, μια νίκη των πολιτών, μια νίκη που θα μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες.

Στις 9 του Ιούνη ξεκινάμε. Για να πάρουμε τον Στρόβολο μπροστά!

Σας ευχαριστώ θερμά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οκτώ μέρες στο κελί οι δύο για το οπλοστάσιο σε τάφο στην επαρχία Λάρνακας

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης τηςΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Αρχηγοί κρατών θα έρθουν στην Κύπρο για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top