ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαγωνισμός στην Τουρκία για το συγκρότημα «προεδρικού» στα κατεχόμενα

Διαγωνισμός στην Τουρκία για το συγκρότημα «προεδρικού» στα κατεχόμενα

Άλλος ένας διαγωνισμός για την κατασκευή δρόμων πρόσβασης στο «προεδρικό συγκρότημα» που κατασκευάζεται στην κατεχόμενη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η τουρκική εφημερίδα Σοζτζιού αναφέρει ότι η εταιρεία KLV İnşaat κέρδισε τον διαγωνισμό που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Αυτοκινητοδρόμων και υπέγραψε την σύμβαση στις 29 Μαρτίου. Θα δαπανηθούν συνολικά 882.997.000 ΤΛ.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει τα έργα είναι η KLV İnşaat με έδρα την Άγκυρα. Πρόκειται για εταιρεία στην οποία έχουν ανατεθεί πολλοί διαγωνισμοί έργων υποδομής, αναδομής και μεταφορών από δημόσιους φορείς και λειτουργεί από το 1988.

Ο εν λόγω διαγωνισμός έγινε μέσω της διαδικασίας διαπραγμάτευσης που ρυθμίζεται στο αμφιλεγόμενο άρθρο 21/Β του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων, και πρέπει να χρησιμοποιείται σε περίπτωση «αιφνίδιων και απροσδόκητων γεγονότων, όπως φυσικές καταστροφές, επιδημίες, κίνδυνος απώλειας ζωής ή περιουσίας».

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του συγκροτήματος που θα στεγάσει το «προεδρικό» και την «βουλή» προαναγγέλθηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα το 2021.

Το έργο κατακυρώθηκε στην εταιρεία Siyahkalem Μühendislik İnşaat με προσφορά 2 δις 285 εκ ΤΛ.

Οι κατασκευαστικές εργασίες συνεχίζονται στο έργο, το οποίο σύμφωνα με τις διακηρύξεις του καθεστώτος, θα ολοκληρωνόταν στις 6 Δεκεμβρίου 2023, όμως αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2024, με καθυστέρηση ενός έτους, γράφει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top