ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 15 μέχρι 17 Απριλίου η επιβεβαίωση των εγγραφών στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Από 15 μέχρι 17 Απριλίου η επιβεβαίωση των εγγραφών στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Η επιβεβαίωση των εγγραφών, των μαθητών των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων για τη σχολική χρονιά 2024 -2025, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 μέχρι και τις 17 Απριλίου 2024, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, διευκρινίζοντας ότι η επιβεβαίωση των εγγραφών θα γίνει ηλεκτρονικά για όλους τους μαθητές των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και για όλα τα παιδιά 4.6/12 χρονών και άνω (με ημερομηνία γέννησης 1/9/2018 - 29/2/2020), που εγκρίθηκαν να φοιτήσουν στα Δημόσια Νηπιαγωγεία τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Στη συνέχεια η Διεύθυνση προσθέτει ότι η Πύλη Ηλεκτρονικής Επιβεβαίωσης Εγγραφών στη διεύθυνση https://engrafes.moec.gov.cy/ θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους γονείς/κηδεμόνες, ώστε να μπορούν να επιβεβαιώσουν ηλεκτρονικά την εγγραφή των παιδιών τους από τη Δευτέρα, 15 Απριλίου μέχρι και την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024.

Διευκρινίζει ότι οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να μεταβούν στη συγκεκριμένη Πύλη και μέσω του διαδικτυακού Συνδέσμου (Banner) που υπάρχει στον ιστότοπο του Υ.Π.Α.Ν.: www.moec.gov.cy., που είναι αναρτημένο και Εγχειρίδιο Χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους γονείς/κηδεμόνες.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, αν οποιοδήποτε πεδίο απαιτεί να συμπληρωθούν γράμματα, αυτά πρέπει να καταχωριστούν με λατινικούς χαρακτήρες (αγγλικό αλφάβητο) και όλοι οι αριθμοί (προσωπικός αριθμός εγγραφής, διαβατήριο, ARC, τηλέφωνο) να είναι γραμμένοι χωρίς κενά (spaces), χωρίς παύλες, καθέτους ή τελείες και χωρίς μηδενικά στην αρχή.

Ακολούθως διευκρινίζεται ότι το σύστημα προχωρεί αυτόματα στον έλεγχο και στην επιβεβαίωση των στοιχείων που καταχωρίστηκαν και αναφέρεται ότι με την ορθή καταχώριση των απαιτούμενων πληροφοριών, το Σύστημα θα αποστείλει στο κινητό τηλέφωνο του/της γονέα/γονέως/κηδεμόνα/κηδεμόνος έναν Προσωρινό Κωδικό Πρόσβασης (OTP).

Αναφέρεται επίσης ότι στην περίπτωση που τα στοιχεία δεν καταχωρίστηκαν ορθά, θα εμφανιστεί μήνυμα για εκ νέου καταχώριση των απαραίτητων στοιχείων ή για επικοινωνία με το σχολείο του παιδιού για επιβεβαίωση των πιο πάνω στοιχείων.

Επίσης επεξηγείται ότι για την ολοκλήρωση της επιβεβαίωσης της εγγραφής, το Σύστημα θα ζητήσει, προαιρετικά, επιπλέον πληροφορίες για τον/τη μαθητή/μαθήτρια, τις οποίες ο γονέας/ κηδεμόνας μπορεί να καταχωρίσει ή όχι.

Σημειώνεται πως οι γονείς/κηδεμόνες που δυσκολεύονται να κάνουν την ηλεκτρονική επιβεβαίωση, μπορούν να επικοινωνήσουν για παροχή βοήθειας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με το σχολείο που θα φοιτήσει το παιδί τους τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Τέλος αναφέρεται ότι στις 18 Απριλίου 2024, τα σχολεία θα επικοινωνήσουν, τηλεφωνικώς, με τους γονείς/ κηδεμόνες που δεν θα μπορέσουν, για οποιοδήποτε λόγο, να κάνουν ηλεκτρονικά την επιβεβαίωση εγγραφής του παιδιού τους, ώστε αφού εξασφαλίσουν τη συγκατάθεσή τους, να προβούν τα ίδια τα σχολεία στην επιβεβαίωση της εγγραφής των συγκεκριμένων μαθητών/ριών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top