ΔΙΕΘΝΗ

Βιετνάμ: Σε θάνατο καταδικάστηκε η φερόμενη ως εγκέφαλος οικονομικής απάτης, ισοδύναμης με το 3% του ΑΕΠ της χώρας

Βιετνάμ: Σε θάνατο καταδικάστηκε η φερόμενη ως εγκέφαλος οικονομικής απάτης, ισοδύναμης με το 3% του ΑΕΠ της χώρας

Μετά από μια ακροαματική διαδικασία ενός μήνα, η Τουόνγκ Μι Λαν, πρόεδρος του ομίλου Van Thinh Phat Holdings, θεωρήθηκε ως ο εγκέφαλος της μεγαλύτερης οικονομικής απάτης στο Βιετνάμ, ισοδύναμη με το 3% σχεδόν του ΑΕΠ της χώρας, και καταδικάστηκε χθες Πέμπτη σε θάνατο.

Η Λαν και δεκάδες άλλοι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για εμπλοκή σε απάτες με ακίνητα με παράνομο όφελος που υπερβαίνει τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία υπεξαίρεσαν από την Saigon Joint Stock Commercial Bank (SCB) με τη μέθοδο των δανείων σε εταιρείες-φαντάσματα.

Από το περιβάλλον της Λαν έγινε γνωστό ότι η πρώην δισεκατομμυριούχος θα ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.

Η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τον όμιλο Van Thinh Phat και τις θυγατρικές του υπολογίζεται μεταξύ 12 και 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους ερευνητές και μια εκτίμηση από την εταιρεία αξιολογήσεων Hoang Quan.

Παρά το αίτημα για σχολιασμό από το πρακτορείο Reuters, ο όμιλος Van Thinh Phat δεν ανταποκρίθηκε, όμως ένας εκπρόσωπος της οικογένειας της Λαν είπε ότι η αξία των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου ήταν περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ακριβής αποτίμηση είναι δύσκολο να επιτευχθεί, αφού πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία είναι ημιτελή, ενώ και η ιδιοκτησία τους είναι συχνά ασαφής, καθώς μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για άλλα δάνεια και ομόλογα. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο όμιλος έχει στην κατοχή του ορισμένα κορυφαία και εμβληματικά ακίνητα σε προνομιακές τοποθεσίες της πόλης Χο Τσι Μινχ, όπως στην οδό Dong Khoi, που πέρυσι η αμερικανική εταιρεία Cushman & Wakefield κατέταξε ως τον 13ο πιο ακριβό εμπορικό δρόμο στον κόσμο.

Πηγή: Reuters/ertnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top