ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με την Υπ.Εξωτερικών της Ανδόρρας - Οσα συζήτησαν

Συνάντηση Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με την Υπ.Εξωτερικών της Ανδόρρας - Οσα συζήτησαν

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά είχε συνάντηση, σήμερα, με την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας κα Imma Tor Faus, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ-Ανδόρρας, υπό το φως της πρόσφατης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ανδόρρας. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν τρόποι για ενίσχυση της θετικής αντίληψης των πολιτών της Ανδόρρας αναφορικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από τη Συμφωνία και από την εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-Ανδόρρας.

Η κα Ραουνά ενημέρωσε την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας για τις προετοιμασίες, καθώς και για τον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό, ενόψει ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 από την Κύπρο.

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα ευχαρίστησε την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας για τη διαχρονικά υποστηρικτική της στάση σε θέματα που άπτονται του Κυπριακού στο Συμβούλιο της Ευρώπης και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η κα Ραουνά ενημέρωσε. επίσης, για την κατακόρυφη αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς της Κύπρο διά θαλάσσης, και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση του ζητήματος σε συνεργασία με την ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΠρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα -  Έγιναν λάθη

Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα - Έγιναν λάθη

«Δεν είναι το τέλος του κόσμου» δηλώνει στο «T» ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λάρνακας Νάκης Αντωνίου κληθείς να σχολιάσει τη διακοπή της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top