Συνάντηση Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με την Υπ.Εξωτερικών της Ανδόρρας - Οσα συζήτησαν

Συνάντηση Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με την Υπ.Εξωτερικών της Ανδόρρας - Οσα συζήτησαν

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά είχε συνάντηση, σήμερα, με την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας κα Imma Tor Faus, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ-Ανδόρρας, υπό το φως της πρόσφατης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ανδόρρας. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν τρόποι για ενίσχυση της θετικής αντίληψης των πολιτών της Ανδόρρας αναφορικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από τη Συμφωνία και από την εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-Ανδόρρας.

Η κα Ραουνά ενημέρωσε την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας για τις προετοιμασίες, καθώς και για τον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό, ενόψει ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 από την Κύπρο.

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα ευχαρίστησε την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας για τη διαχρονικά υποστηρικτική της στάση σε θέματα που άπτονται του Κυπριακού στο Συμβούλιο της Ευρώπης και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η κα Ραουνά ενημέρωσε. επίσης, για την κατακόρυφη αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς της Κύπρο διά θαλάσσης, και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση του ζητήματος σε συνεργασία με την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλες οι ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα: O Μαδούρο είναι ο νόμιμος εκλεγμένος ηγέτης της χώρας, δεν θα γίνουμε αποικία, δήλωσε η αντιπρόεδρος

Όλες οι ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα: O Μαδούρο είναι ο νόμιμος εκλεγμένος ηγέτης της χώρας, δεν θα γίνουμε αποικία, δήλωσε η αντιπρόεδρος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα καθώς οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επίθεση σε αεροδρόμια, λιμάνια και στρατιωτικές βάσεις στο Καράκας και σε άλλες περιοχές της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η μεγάλης κλίμακας αμερικανική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο και της συζύγου του, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν αεροπορικώς εκτός της χώρας τους. Το Καράκας κατήγγειλε την αμερικανική επίθεση και το καθεστώς ανακοίνωσε την κήρυξη κατάστασης εθνικής ανάγκης. Παρακολουθείστε live όλες τις εξελίξεις

BEST OF TOTHEMAONLINE