Τζο Μπάιντεν: Διαγράφει φοιτητικό χρέος ύψους 7,4 δις. δολαρίων

Τζο Μπάιντεν: Διαγράφει φοιτητικό χρέος ύψους 7,4 δις. δολαρίων

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα διαγράψει φοιτητικό χρέος ύψους 7,4 δισ. δολαρίων για 277.000 δανειολήπτες, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σχέδια για ελάφρυνση φοιτητικού χρέους από την οποία θα επωφελούνταν τουλάχιστον 23 εκατομμύρια Αμερικανοί, αντιμετωπίζοντας ένα θέμα κρίσιμης σημασίας για νεαρούς ψηφοφόρους την υποστήριξη των οποίων χρειάζεται προκειμένου να επενεκλεγεί τον Νοέμβριο.

Ο Δημοκρατικός Μπάιντεν υποσχέθηκε πέρυσι να βρει άλλους τρόπους για την ελάφρυνση χρέους αφού το Ανώτατο Δικαστήριο μπλόκαρε τον Ιούνιο το ευρύτερο σχέδιό του για διαγραφή φοιτητικού χρέους ύψους 430 δισ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reruters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.