ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τύμπανα πολέμου» στη Μέση Ανατολή: Συνέρχεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Κύπρου

«Τύμπανα πολέμου» στη Μέση Ανατολή: Συνέρχεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Κύπρου

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Το βράδυ του Σαββάτου δεκάδες πολεμικά drone του Ιράν απογειώθηκαν με προορισμό το Ισραήλ. «Το Ιράν έχει εξαπολύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, η αντιαεροπορική άμυνα του οποίου θα τα αντιμετωπίσει. Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις απειλούμενες περιοχές. Θα χρειαστούν ώρες μέχρι να φτάσουν στο Ισραήλ», ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός.

Τα drones φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών.

Διάγγελμα Νετανιάχου

Σε διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν. «Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές, το κοινό είναι ισχυρό»

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, τα Ιρανικά drones θα φτάσουν τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ ο εναέριος χώρος του Ισραήλ παραμένει κλειστός από τις 12.30 του Σαββάτου. Ιράκ και Ιορδανία ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τον εναέριο χώρο τους.

Επέστρεψε εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον ο Αμερικανός Πρόεδρος

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος επέστρεψε εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον από το Ντελαγουέρ για να διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του, για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Σε συναγερμό και η Λευκωσία

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, συγκάλεσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σήμερα το πρωί. Μήνυμα για αυτοσυγκράτηση στη Μέση Ανατολή στέλνει η Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από την Προεδρία η συνεδρία θα αρχίσει στις 09:30 στο Προεδρικό. 

Ο ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κόμπος σε συζήτηση στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ανέφερε πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μιας αντίδρασης από την πλευρά το Ιράν  η οποία θα οδηγήσει σε μία εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή. Ο ΥΠΕΞ παραδέχθηκε πως «εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία είμαστε άμεσα επηρεαζόμενοι από όλο αυτό με πολλούς τρόπους τόσο σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να προκύψει ανάγκη εκκένωσης από την περιοχή πολιτών τρίτων χωρών όσο και του να υπάρξει ένα νέο μεταναστευτικό ρεύμα».

Εκτοξεύονται οι τιμές πετρελαίου

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι αναλυτών για άνοδο στις τιμές του πετρελαίου διεθνώς λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Τις τελευταίες ώρες, οι τιμές πετρελαίου κινούνται πάνω από 91 δολάρια το βαρέλι.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top