ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγεί τα μέτρα της Κυβέρνησης για Μεταναστευτικό ο ΥΠΕΣ - Από ποιους αφαιρείται το καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας

Εξηγεί τα μέτρα της Κυβέρνησης για Μεταναστευτικό ο ΥΠΕΣ - Από ποιους αφαιρείται το καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας

Περαιτέρω λεπτομέρειες για την απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει την εξέταση αιτήσεων ασύλου από Σύρους, έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «λόγω της μαζικής άφιξης Σύρων αιτητών πολιτικού ασύλου το τελευταίο διάστημα από τη θαλάσσια οδό, και εν αναμονή των εξελίξεων για το ζήτημα της επαναξιολόγησης του καθεστώτος της Συρίας και του καθορισμού ασφαλών περιοχών, η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε την αναστολή της εξέτασης αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων συριακής καταγωγής. Η απόφαση λήφθηκε υπό το φως και των εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής»

«Αποφασίστηκε, επίσης, η άμεση ανάκληση του καθεστώτος συμπληρωματικής προστασίας ή η απόρριψη αιτήσεων από πρόσωπα, τα οποία έχουν αποδεδειγμένα ταξιδέψει πίσω σε περιοχές της Συρίας τους τελευταίους 12 μήνες μέσω κατεχομένων. Τα πρόσωπα αυτά θα παύουν να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε δικαίωμα απορρέει από το καθεστώς προσωρινής προστασίας και θα γίνουν ενέργειες για την επαναπατρισμό τους είτε με εθελούσια επιστροφή είτε μέσω υποχρεωτικής απέλασης όταν και εφόσον αυτό καταστεί δυνατό», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, τόνισε πως «η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και θα λαμβάνονται αποφάσεις στη βάση του σχεδιασμού, αναλόγως των εξελίξεων. Η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο και οι ενέργειές μας στόχο έχουν την αντιμετώπιση δυνητικών κινδύνων»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top