ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόταση του Πρεσβευτή Τουρισμού Μ.Ηλία για την περαιτέρω ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού στην Κύπρο

Πρόταση του Πρεσβευτή Τουρισμού Μ.Ηλία για την περαιτέρω ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού στην Κύπρο

Ο Πρεσβευτής Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ Μάριος Ιωάννου Ηλία, ανέπτυξε τις εισηγήσεις του για την ενδυνάμωση της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού για Συνεδριακό Τουρισμό.

Σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και το Cyprus Convention Bureau, η πρόταση καταρτίστηκε με στόχο τον συνδυασμό του συνεδριακού τουρισμού με τον πολιτιστικό χαρακτήρα και καλλιτεχνικά δρώμενα της Κύπρου και του εξωτερικού.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Ηλία ανέφερε πως πιο συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά στη χρήση χώρων με ιδιαίτερο ιστορικό, πολιτιστικό, αρχιτεκτονικό και φυσικό ενδιαφέρον, οι οποίοι -παραδοσιακά- δεν χρησιμοποιούνται για αυτό τον σκοπό. 

Η επιλογή και εκμετάλλευση ενός χώρου, - όπως είπε- σε σχέση με το θέμα, τους στόχους και τις δράσεις του συνεδρίου, θα προσδώσει ένα εναλλακτικό και πρωτότυπο χαρακτήρα στον συνεδριακό τουρισμό της Κύπρου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ηλία εισηγήθηκε την πρόνοια όπως οι χώροι αναβαθμιστούν, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες τεχνολογικές απαιτήσεις των συνέδρων.

Διευκρίνισε, όμως, ότι οι όποιες αναβαθμίσεις γίνουν θα πρέπει να διατηρούν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα τους και να είναι φιλικές προς το φυσικό τους περιβάλλον.

Πρόσθεσε επίσης πως μέσα από αυτή την προσέγγιση, ο Συνεδριακός Τουρισμός στην Κύπρο θα αποκτήσει επιπρόσθετη αξία, η οποία θα προσφέρει στους συμμετέχοντες -παράλληλα με την επιστημονική και επαγγελματική τους δράση και ανάπτυξη- ένα προϊόν ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας, ενδιαφέροντος και απόλαυσης για αυτούς.

Εξ άλλου, σημείωσε “ το μέσο όφελος για τον τουρισμό από ένα σύνεδρο-τουρίστα είναι μεγαλύτερο από αυτό του μέσου τουρίστα και δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Επιπρόσθετα, τέτοιου είδους συνεδριακές δράσεις οδηγούν σε σημαντική δευτερογενή αύξηση της τουριστικής κίνησης του τόπου, αναβαθμίζοντας ποιοτικά τον συνολικό τουρισμό της χώρας και αποδίδοντάς του μακροπρόθεσμα οφέλη”.

O κ. Ηλία ανέφερε πως είναι, ταυτόχρονα, σημαντικό να μην παραβλέψουμε το γεγονός ότι η αναβάθμιση του τουρισμού προς αυτή την κατεύθυνση θα επιφέρει την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού του τόπου μας, καθώς και  συνεργασίες μεταξύ ξένων και τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.

Κλείνοντας, ο κ. Ηλία πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός του συνεδριακού τουρισμού και του πολιτισμού επιβάλλεται καθώς μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον τόπο και είναι ιδιαίτερα υποσχόμενος.

Σημειώνεται πως ο κ. Μάριος Ιωάννου Ηλία δραστηριοποιείται στην παραγωγή μεγάλης κλίμακας καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δρώμενων στην Ευρώπη με σημαντικές διακρίσεις, όπως το Βραβείο FAMAB για το Καλύτερο Δημόσιο Γεγονότος 2012 στη Γερμανία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top