ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: «Θα καταγγελθούν παράτυπες μετακινήσεις εκλογέων»

ΥΠΕΣ: «Θα καταγγελθούν παράτυπες μετακινήσεις εκλογέων»

Σε περιπτώσεις που μετά τον έλεγχο αποδειχθεί ότι έγιναν παράτυπα πιστοποιήσεις των στοιχείων πολιτών για τη μετακίνηση των εκλογικών τους δικαιωμάτων σε άλλους Δήμους ή Κοινότητες, αυτές θα καταγγελθούν, είπε την Τετάρτη ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ρωτήθηκε για τις ενέργειες που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Εσωτερικών  σε σχέση με τις καταγγελίες για παράτυπες μετακινήσεις εκλογκών δικαιωμάτων δημοτών, έπειτα από συνάντηση που είχε με το Προσωρινό Συμβούλιο του ΕΟΑ Λευκωσίας.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών την Τετάρτη άρχισε νέος κύκλος επαφών με τα Προσωρινά Συμβουλευτικά Συμβούλια (ΠΣΣ) των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) και η πρώτη συνάντηση έγινε με το Προσωρινό Συμβούλιο του ΕΟΑ Λευκωσίας, με αντικείμενο των συναντήσεων την ανασκόπηση της μέχρι τώρα υλοποίησης των διεργασιών και την εξέταση της πορείας εφαρμογής των εκκρεμοτήτων, ενόψει της εφαρμογής της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, κατά τη συνάντηση με τον ΕΟΑ Λευκωσίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη μεταφορά του προσωπικού από τις υφιστάμενες πολεοδομικές και οικοδομικές αρχές στη Διεύθυνση Αδειοδότησης του ΕΟΑ, καθώς και τα ζητήματα των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι ο ΕΟΑ Λευκωσίας βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο υλοποίησης των εκκρεμοτήτων.

Πρόσθεσε πως έχουν επίσης προγραμματιστεί περιφερειακές συναντήσεις με κοινότητες, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν έχουν εφαρμοστεί αυτά που είχαν καταγραφεί, ώστε να προχωρήσουν όλες οι διεργασίες για ομαλή μετάβαση στο νέο περιβάλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top