ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Ανακοίνωσε πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ  

Κομισιόν: Ανακοίνωσε πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ   

Πρόγραμμα για στήριξη της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και ώθηση στο εμπόριο μέσω της Πράσινης Γραμμής εγκαινιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την GIZ International Services, γερμανική υπηρεσία για τη διεθνή συνεργασία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Το έργο θα έχει διάρκεια δύο ετών, και το κόστος, 4 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί πλήρως από το Πρόγραμμα Βοήθειας της ΕΕ για τους Τουρκοκυπρίους.

Ειδικότερα, το έργο θα εστιάσει στην ένταξη των τουρκοκυπριακών εταιρειών στην οικονομία ολόκληρης της Κύπρου, και στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η στήριξη στοχεύει στο να μειώσει τις διαφορές μεταξύ των προτύπων παραγωγής μεταξύ της τουρκοκυπριακής κοινότητας και της υπόλοιπης ΕΕ, ενώ να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της αναβάθμισης της ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της βιωσιμότητας της παραγωγής.

Μέσω του έργου αναμένεται να διασφαλιστεί επίσης ότι τα αγαθά και υπηρεσίες τουρκοκυπριακών εταιρειών, που αποτελούν αντικείμενο εμπορικών συναλλαγών διαμέσου της Πράσινης Γραμμής, θα συμμορφώνονται με τα πρότυπα της ΕΕ.

Επίσης, στο πλαίσιο του νέου έργου, μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε επιχορηγήσεις, καθώς και σε προγράμματα κατάρτισης, καθοδήγησης και ανάπτυξης επιχειρήσεων. Πληροφορίες σχετικά με τις επικείμενες επιχορηγήσεις και τις ευκαιρίες κατάρτισης θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο Infopoint της ΕΕ.

Ο επόμενος γύρος επιχορηγήσεων θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ συμπληρωματική τεχνική υποστήριξη στους δικαιούχους θα συνεχίσει να παρέχεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Η Επιτροπή έχει παρέχει στήριξη άνω των 25 εκατ. ευρώ σε τουρκοκυπριακές επιχειρήσεις από το 2006.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Ρίψη πυροβολισμών σημειώθηκε γύρω στις 21:20 το βράδυ της Δευτέρας (27/5) στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top