ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέκος Τρυφωνίδης: «Το μεταναστευτικό ήταν και παραμένει εθνική πληγή»

Αλέκος Τρυφωνίδης: «Το μεταναστευτικό ήταν και παραμένει εθνική πληγή»

Το μεταναστευτικό ήταν και παραμένει εθνική πληγή της χώρας μας δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ανέφερε ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ - Συνεργασία Αλέκος Τρυφωνίδης στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής υπό το κεφάλαιο Δ΄ για το μεταναστευτικό. Είπε ότι χρειάζονται εφικτές και ρεαλιστικές προτάσεις και όχι ευχολόγια και ανεδαφικές προτάσεις που αντίκειται στις διεθνείς υποχρεώσεις της Κύπρου το ενωσιακό κεκτημένο και τη χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Τρυφωνίδης ανέφερε ότι εύηχα συνθήματα έχουν ως στόχο να αποπροσανατολίσουν και να κερδίζουν εντυπώσει και ψήφους χωρίς διάθεση για επίλυσης του προβλήματος. Πρόσθεσε ότι χρειάζονται συνδυαστικές δράσεις και προσεγγίσεις με το σύνολο των εταίρων της Κύπρου στην ΕΕ και άλλων κρατών. Ανέφερε ακόμα ότι θα πρέπει να επιμείνουμε σε εντονότερη εμπλοκή της ΕΕ και εντονότερη ενίσχυση του Λιβάνου για συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και για χαρακτηρισμό περιοχών στη Συρία ως ασφαλείας. Παράλληλα σημείωσε ότι με τη σωστή αφομοίωση μερίδας μεταναστών το πρόβλημα θα μπορούσε να μετατραπεί σε ευκαιρία για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας

Παράλληλα μίλησε για τεράστια πρόοδο από την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με μείωση 46% των νέων αιτήσεων και αύξηση 66% των επιστροφών. Καλωσόρισε τα έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης για αναστολή εξέτασης των νέων αιτήσεων από τη Συρία και τις επιχειρήσεις αστυνομίας και Εθνικής Φρουράς σε διεθνή χωρικά ύδατα. Χαιρέτισε παράλληλα τη ψήφιση του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης από του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διαχωρίζοντας ωστόσο της θέση του κόμματος στο θέμα της υποχρεωτικής αλληλεγγύης η οποία μπορεί να εκφράζεται ως φιλοξενία ή ως οικονομική ενίσχυση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top