Ζαχαρίας Κουλίας: «Τεράστιο πρόβλημα για την Κύπρο το μεταναστευτικό»

Ζαχαρίας Κουλίας: «Τεράστιο πρόβλημα για την Κύπρο το μεταναστευτικό»

Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν πρέπει να είναι θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων, καθώς επηρεάζει τους τομείς της ασφάλειας, της παιδείας και της υγείας στον τόπο μας, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, λέγοντας ότι είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που η μικρή Κύπρος δεν μπορεί να το αντέξει.

Σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με την πολιτική διαχείρισης των μεταναστευτικών / προσφυγικών ροών, είπε ότι το μεταναστευτικό επηρεάζει τους τομείς της ασφάλειας, της δημοκρατίας, της παιδείας, της υγείας του τόπου. Είπε συγκεκριμένα ότι η Αστυνομία αναλώνει τον περισσότερο χρόνο της σε αυτό το πρόβλημα, ότι μολυσματικές ασθένειες όπως η φυματίωση επανεμφανίζονται, σε ορισμένα σχολεία τα αλλοδαπά παιδιά είναι υπερδιπλάσια από τα Κυπριόπουλα.

Επέκρινε τα μεγάλα κόμματα της Κύπρου για τη στάση τους, λέγοντας ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε ήδη από το 2011, ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό κατά της Κύπρου στέλοντας κυρίως νεαρούς των 25-30 ετών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται το κοίτασμα «Κρόνος», με στόχο να σταλούν οι πρώτες ποσότητες κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν θα μεταβεί και στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας για να συμμετάσχει στο Ενεργειακό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο.