Ρωσία: Αναστολή ιερατικών καθηκόντων για τρία χρόνια επιβλήθηκε στον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι

Ρωσία: Αναστολή ιερατικών καθηκόντων για τρία χρόνια επιβλήθηκε στον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι

Ανεστάλησαν για τρία χρόνια τα καθήκοντα ως κληρικού του Ρώσου ορθόδοξου ιερέα, ο οποίος τέλεσε τον Μάρτιο το μνημόσυνο του εκλιπόντος ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοινώθηκε από την Επισκοπή Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τρίτη, από τον ιστότοπό της, η επισκοπή δεν ανέφερε το λόγο για την τιμωρία, βάσει της οποίας απαγορεύεται στον ιερέα Ντμίτρι Σαφρόνοφ να ευλογεί, να φοράει ράσο και να φέρει τον ιερατικό σταυρό μέχρι το 2027.

Ο Σαφρόνοφ μετατέθηκε επίσης σε άλλη εκκλησία στη Μόσχα για να ασκεί καθήκοντα ψάλτη.

«Στο τέλος της περιόδου της μεταμέλειας, ανάλογα με τη συμμόρφωση και την υπακοή, θα ληφθεί απόφαση για τη δυνατότητα περαιτέρω ιερατικής υπηρεσίας», αναφέρει στη δήλωσή της η επισκοπή.

Στις 26 Μαρτίου, ο Σαφρόνοφ τέλεσε μνημόσυνο για τον Ναβάλνι, στο οποίο παρέστησαν χιλιάδες άνθρωποι. Ο Αλεξέι Ναβάλνι ήταν ο σφοδρότερος επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο εσωτερικό της Ρωσίας και απεβίωσε το Φεβρουάριο σε ηλικία 47 ετών σε φυλακή στην Αρκτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για επίλυση του Κυπριακού πριν από τη λήξη της θητείας του εμφανίζεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο, δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, αλλά αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να επιτευχθεί λύση.