ΔΙΕΘΝΗ

Θλίψη για την πριγκίπισσα Βεατρίκη: Πρώην της βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο στο Μαϊάμι από υπερβολική δόση

Θλίψη για την πριγκίπισσα Βεατρίκη: Πρώην της βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο στο Μαϊάμι από υπερβολική δόση

Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μαϊάμι βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ο Πάολο Λιούτζο, πρώην σύντροφος της πριγκίπισσας Βεατρίκης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τη Sun, που μετέδωσε εχθές για πρώτη φορά την είδηση, οι τοπικές Αρχές εκτιμούν ότι ο θάνατός του 41χρονου προέκυψε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ωστόσο η έρευνα για το συμβάν είναι ακόμα ανοιχτή και σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο Λιούτζο, που «τα έφτιαξε» με την κόρη του πρίγκιπα Άντριου όταν εκείνος ήταν 23 χρονών κι εκείνη μόλις 17, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια πρόβλημα εθισμού με τα ναρκωτικά αλλά και τον τζόγο, και ήταν καταχρεωμένος.

Ο Αμερικανός αστυνομικός Μάικλ Βέγκα που μίλησε στη Sun αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του άνδρα που άφησε την τελευταία του πνοή σε δωμάτιο του ξενοδοχείο citizenM Miami Worldcenter, στις 03.34 μμ της 7ης Φεβρουαρίου. Στο πιστοποιητικό θανάτου του αναφέρεται ότι ο Λιούτζο εργαζόταν ως σύμβουλος τέχνης και δεν είχε παντρευτεί ποτέ. Ως τόπο κατοικίας του είχε δηλώσει ένα διαμέρισμα κοντά στο ξενοδοχείο.

Η σορός του Λιούτζο μεταφέρθηκε στην την πόλη καταγωγής του, το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, και η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας ανώνυμα στην εφημερίδα, φίλος του 41χρονου αποκάλυψε ότι πολλά άτομα από τον κύκλο του φοβόντουσαν ότι θα είχε αυτήν την κατάληξη. «Δεν τα πήγαινε καλά σε προσωπικό επίπεδο. Του άρεσε να ξεφαντώνει και να τζογάρει. Ξεκίνησε με φαρμακευτικές ουσίες αλλά μετά στράφηκε στην κοκαίνη και άλλα σκληρά ναρκωτικά. Όλοι φοβόμασταν ότι κάποτε θα πλήρωνε για τον τρόπο ζωής που είχε επιλέξει. Δανειζόταν συνεχώς χρήματα για να ξεπληρώνει χρέη. Ήταν ένας φαύλος κύκλος».

Ο Λιούτζο άρχισε να βγαίνει με την κατά έξι χρόνια μικρότερή του Βεατρίκη το 2005, ωστόσο το ζευγάρι κράτησε μυστικό τον δεσμό του μέχρι την επόμενη χρονιά, όταν ο νεαρός άνδρας πήγε μαζί με την οικογένεια της καλής του ταξίδι στην Ελβετία για σκι. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα νωρίτερα ο Λιούτζο είχε καταδικαστεί (μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις Αρχές) σε 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας για την εμπλοκή του σε ξυλοδαρμό που κατέληξε στον θάνατο ένός φοιτητή στη Μασαχουσέτη. Παρά το παρελθόν του, η μητέρα της Βεατρίκης, Σάρα Φέργκιουσον, υποστήριξε την επιλογή της κόρης της λέγοντας ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δική του διαδρομή και μαθαίνει από τα λάθη του. «Η Βεατρίκη είναι λογικό κορίτσι, σύντομα θα ενηλικιωθεί, και έχει πολλούς φίλους συμπεριλαμβανομένου του Πάολο» είχε δηλώσει η «Φέργκι» εκείνο το διάστημα.

Η δημοσιότητα που έλαβε η παρουσία του στο ταξίδι, ωστόσο, είχε αποτέλεσμα να κληθεί να επιστρέψει εσπευσμένα στις ΗΠΑ, αφού τα ταξίδια... αναψυχής στο εξωτερικό απαγορεύονταν βάσει των όρων της αναστολής του. Η τριετής αναστολή για την ποινή φυλάκισης που του είχε επιβληθεί παρατάθηκε για ένα επιπλέον εξάμηνο και η Βεατρίκη έβαλε τέλος στον δεσμό τους.

Μετά τον χωρισμό, ο Λιούτζο δήλωσε ότι η οικογένεια της Βεατρίκης κρατούσε μυστικό τον δεσμό τους για να μην πληγεί το image της οικογένειας, ενώ «κάρφωσε» την πριγκίπισσα και την αδελφή της ότι είχαν πάει σε ένα πάρτι στη Τζαμάικα όπου ο κόσμος κάπνιζε κάνναβη και έκανε χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών.

Αναφορικά με τον δεσμό του με την Βεατρίκη, είχε δηλώσει μετέπειτα ότι δεν ήταν σίγουρος αν ήθελε έτσι κι αλλιώς να το πάνε σοβαρά, αφού την αγαπούσε αλλά «δεν ήταν ερωτευμένος». «Μερικές φορές ερχόντουσαν φίλες να με δουν στο διαμέρισμά μου στο Λονδίνο. Απλώς σαχλαμαρίζαμε, δεν κάναμε ποτέ κάτι παραπάνω, αλλά μετά αισθανόμουν άσχημα λόγω της Βεατρίκης», ειχε πει ο Λιούτζο, παραδεχόμενος ότι οι γυναίκες είναι μία από τις αδυναμίες του.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν ήταν 27 ετών, ο Λιούτζο συνελήφθη στην Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας επειδή έριξε το νοικιασμένο Audi που οδηγούσε πάνω σε έναν φωτεινό σηματοδότη. Επίσης είχε αρνηθεί να πληρώσει για τη διαμονή του και τα γεύματά του σε ένα ξενοδοχείο καζίνο. Ο νεαρός άνδρας δήλωσε ένοχος για παραβίαση του ΚΟΚ, απάτη και κατοχή κοκαίνης και «τη γλίτωσε» ξανά μόνο με ένα πρόστιμο. Τα επόμενα χρόνια βρέθηκε αρκετές ακόμη φορές αντιμέτωπος με τις Αρχές στη Φλόριντα εξαιτίας οδικών παραβιάσεων που διέπραττε.

Η 35χρονη σήμερα Βεατρίκη, που σήμερα είναι παντρεμένη με την Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι και έχουν μαζί ένα παιδί, έμαθε για τον θάνατο του πρώτου της αγοριού λίγο καιρό αφότου η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με τη Sun.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top