ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΥΣΥ: Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους

ΕΚΥΣΥ: Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων ζητά από την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη να επαναφέρει τα κριτήρια, που ίσχυαν μέχρι το 2012, για το πασχαλινό επίδομα, αφού όπως αναφέρει η «συνεχιζόμενη επιμονή» της Κυβέρνησης να μην τα επαναφέρει έχει ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων να «αποκλείεται από το πασχαλινό επίδομα».

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με την Υφυπουργό Πρόνοιας, στις 24 Απριλίου και για την οποία αναφέρει πως ολοκληρώθηκε «χωρίς θετικό αποτέλεσμα», η ΕΚΥΣΥ αναφέρει πως θεωρεί «πρόκληση και απαξίωση για τους συνταξιούχους να χαρίζονται 40-45 εκατομμύρια ευρώ στις εταιρείες από την ισοπεδωτική κατάργηση του τέλους των εταιρειών και την ίδια ώρα να παραγνωρίζεται ένα δίκαιο αίτημα των συνταξιούχων».  

Η ΕΚΥΣΥ ζητά «να επανέλθει το δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά για όλους τους συνταξιούχους, καθώς και το επίδομα μάνας», ενώ λέει ότι οι αιτήσεις των χαμηλοσυνταξιούχων εξετάζονται με πολύ «μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση» και να υπάρχει εβδομαδιαία δημόσια ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους.

Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ έθεσε εκ νέου στη συνάντηση την εισήγησή της, για σημαντική αύξηση του επιδόματος φροντίδας, που παραχωρείται για ηλικιωμένα άτομα, που διαμένουν σε στέγες ευγηρίας.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει τέλος πως η Υφυπουργός Πρόνοιας σε ό,τι αφορά το Πασχαλινό επίδομα και το Επίδομα Μάνας παρέπεμψε σε αναλογιστικές μελέτες που γίνονται για όλα τα επιδόματα από πλευράς του Υφυπουργείου της, ενώ σημειώνει πως τους υποσχέθηκε ότι σύντομα θα υποβάλει πρόταση για επιδότηση της διαμονής ηλικιωμένων ατόμων στις στέγες ευγηρίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΠώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Πώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Ενώ διανύουμε τα τελευταία λίγα μέτρα πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, στα κομματικά επιτελεία αιωρείται ένας μεγάλος προβληματισμός για τις επιλογές τις οποίες θα κάνουν οι ψηφοφόροι, στην κάλπη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top