LIKE ONLINE

Ο πραγματικός λόγος που δεν πρέπει να σκοτώνετε τις αράχνες στο σπίτι σας - Δείτε βίντεο

Ο πραγματικός λόγος που δεν πρέπει να σκοτώνετε τις αράχνες στο σπίτι σας - Δείτε βίντεο

Πριν πιάσετε το πλησιέστερο παπούτσι για να σκοτώσετε μια αράχνη, σκεφτείτε τις οικολογικές επιπτώσεις των πράξεών σας.

Για πολλούς ανθρώπους, η θέα μιας αράχνης που τρέχει στο πάτωμα μπορεί να προκαλέσει μια ανατριχίλα στη σπονδυλική στήλη. Ωστόσο, προτού υποκύψετε στον πειρασμό να λιώσετε τον οκταπόδαρο εισβολέα, σκεφτείτε τους οικολογικούς και πρακτικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές προτού εξολοθρεύσετε τις αράχνες από το σπίτι σας.

Υπολογίζεται ότι περίπου το έξι τοις εκατό του πληθυσμού πάσχει από αραχνοφοβία, έναν έντονο και παράλογο φόβο για τις αράχνες. Ενώ είναι κατανοητό να αισθάνεστε άβολα γύρω από αυτά τα πλάσματα, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τον πολύτιμο ρόλο τους στο οικοσύστημά μας.

Πρώτα απ' όλα, οι αράχνες είναι φυσικοί ελεγκτές παρασίτων. Τρέφονται με μια ποικιλία εντόμων που διαφορετικά μπορεί να γίνουν ενοχλητικά στο σπίτι σας. Εξαλείφοντας τις αράχνες, δημιουργείτε ακούσια μια ανοιχτή πρόσκληση για να ευδοκιμήσουν άλλα ζωύφια. Φανταστείτε το βουητό χάος που θα μπορούσε να ακολουθήσει αν δεν υπήρχαν αράχνες για να κρατούν τους πληθυσμούς των εντόμων υπό έλεγχο.

Επιπλέον, οι ίδιες οι αράχνες δεν έχουν ανοσία στη θήρευση. Ορισμένα είδη κυνηγούν ακόμη και άλλες αράχνες, διαμορφώνοντας μια λεπτή ισορροπία στο οικοσύστημα. Διαταράσσοντας αυτή την ισορροπία μέσω της αδιάκριτης σφαγής αραχνών, μπορεί να προσκαλέσετε ακούσια μια νέα γενιά αραχνοειδών που θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό που άφησαν οι πεσόντες σύντροφοί τους.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι περισσότερες αράχνες προτιμούν να κρατούν αποστάσεις από τους ανθρώπους, επιλέγοντας να παραμένουν κρυμμένες και να μην τις βλέπουν. Σας φοβούνται περισσότερο από ό,τι εσείς αυτές, και η παρουσία τους συχνά περνά απαρατήρητη μέχρι να διασταυρωθούν ακούσια με τα μονοπάτια μας.

Επιπλέον, οι αράχνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο των παρασίτων που μεταφέρουν ασθένειες, όπως τα κουνούπια. Κυνηγώντας αυτά τα έντομα, οι αράχνες συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης ασθενειών μέσα στα σπίτια μας.

Ενώ είναι αλήθεια ότι ορισμένες αράχνες διαθέτουν δηλητήριο, η συντριπτική πλειονότητα των ειδών αποτελεί μικρή απειλή για τον άνθρωπο. Τα θανατηφόρα τσιμπήματα αράχνης είναι εξαιρετικά σπάνια, με τις διαβόητες αράχνες Μαύρη Χήρα και Recluse να αποτελούν μάλλον την εξαίρεση παρά τον κανόνα.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Τη θέση ότι τα ενεργειακά θα μπορούσαν να «σπρώξουν» τη διαδικασία στο κυπριακό επαναλαμβάνει με φορτικό τρόπο το ΑΚΕΛ, το οποίο ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συζητηθεί η πρότασή του. Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως το ΑΚΕΛ από το τον Δεκέμβρη του 2020 έχει δώσει συγκεκριμένη πρόταση και στον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στον Νίκο Χριστοδουλίδη, για το «πως μπορούμε να βγούμε μπροστά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top