ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Ξεκινά η κατασκευή της νέας γέφυρας Ελλάδας και Τουρκίας - Τα χαρακτηριστικά

Έβρος: Ξεκινά η κατασκευή της νέας γέφυρας Ελλάδας και Τουρκίας - Τα χαρακτηριστικά

H κατασκευή της νέας γέφυρας που θα διασχίζει τον ποταμό Έβρο μεταξύ των συνοριακών πυλών των Ιψάλων της Τουρκίας και των Κήπων της Ελλάδας θα ξεκινήσει φέτος.

Ο περιφερειάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, επιθεώρησε την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί η γέφυρα κι αφού ενημερώθηκε για το έργο, δήλωσε ότι η γέφυρα θα επιταχύνει τις διελεύσεις μεταξύ των συνοριακών πυλών.

Θα κατασκευαστεί σε συνεργασία των δύο χωρών

Σύμφωνα με το σχέδιο, το τμήμα της γέφυρας που θα βρίσκεται στην Τουρκία θα κατασκευαστεί από τη Γενική Διεύθυνση Αυτοκινητοδρόμων, ενώ το τμήμα της γέφυρας που θα βρίσκεται στην ελληνική πλευρά θα κατασκευαστεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο στόχος της δεύτερης γέφυρας, που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται φέτος, είναι η επιτάχυνση της μεταφοράς των επιβατών και των εμπορευμάτων. Το συνολικό μήκος της γέφυρας θα είναι 811 μέτρα, ενώ το τμήμα πάνω από τον ποταμό θα έχει μήκος 344 μέτρων.

Η γέφυρα, που θα κατασκευασθεί θα έχει 4 λωρίδες κυκλοφορίας με τη μορφή δύο λωρίδων στην κάθε πλευρά και θα διαθέτει επίσης λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πεζοδρόμια.

Η υφιστάμενη γέφυρα 2 λωρίδων κατασκευάστηκε το 1958 για τη διάβαση του ποταμού Έβρου μεταξύ των συνοριακών πυλών, ωστόσο σήμερα -66 χρόνια μετά- αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΠώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Πώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Ενώ διανύουμε τα τελευταία λίγα μέτρα πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, στα κομματικά επιτελεία αιωρείται ένας μεγάλος προβληματισμός για τις επιλογές τις οποίες θα κάνουν οι ψηφοφόροι, στην κάλπη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top