Εκφράζει ικανοποίηση για την έκθεση προόδου της Moneyval η Κυβέρνηση

Εκφράζει ικανοποίηση για την έκθεση προόδου της Moneyval η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση χαιρετίζει με ικανοποίηση την Έκθεση Προόδου της Επιτροπής Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία καταγράφει τη σημαντική πρόοδο, βελτίωση, καθώς και συμμόρφωση της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τις συστάσεις της για την αντιμετώπιση του φαινομένου ξεπλύματος παράνομου χρήματος και της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Ειδικότερα είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Moneyval διαπιστώνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει επιτύχει στη γενική προσδοκία και διόρθωσε αλλά και έχει συμμορφωθεί με τη συντριπτική πλειοψηφία των διεθνών προτύπων για την καταπολέμηση ξεπλύματος παράνομου χρήματος και παράνομης χρηματοδότησης της τρομοκρατίας εντός του 2023.

Η Κυβέρνηση υπογραμμίζει την αταλάντευτη προσήλωση της για συνεχή συμμόρφωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα διεθνή πρότυπα και την απαραίτητη λήψη μέτρων εκεί και όπου επιβάλλονται ώστε η χώρα μας να πληροί όλα τα διεθνή πρότυπα αναφορικά με την καταπολέμηση του παράνομου χρήματος, καθώς και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Στη Γενεύη ο Ιρανός ΥΠΕΞ για συνάντηση με Ευρωπαίους – «Θα τους ακούσει αλλά δεν θα διαπραγματευτεί»

LIVE: Στη Γενεύη ο Ιρανός ΥΠΕΞ για συνάντηση με Ευρωπαίους – «Θα τους ακούσει αλλά δεν θα διαπραγματευτεί»

Το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του στο Ιράν, με την Τεχεράνη να απαντά με σφοδρές πυραυλικές επιθέσεις, και με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα αποφασίσει εντός δύο εβδομάδων αν θα επιτεθεί στο Ιράν. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE