ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 75% στην εξυπηρέτηση πλοίων Ro/Ro στο λιμάνι Λεμεσού

Αύξηση 75% στην εξυπηρέτηση πλοίων Ro/Ro στο λιμάνι Λεμεσού

Σημαντική αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των οχηματαγωγών πλοίων (Ro/Ro) που αφίχθηκαν στο λιμάνι Λεμεσού, σε σχέση με το 2017, οπόταν ανέλαβε τη διαχείριση του Τερματικού Πολλαπλών Χρήσεων η DP World Limassol.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το 2023 εξυπηρέτησε σχεδόν εξήντα χιλιάδες τροχοφόρες μονάδες πολλαπλών χρήσεων Ro/Ro, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 75%.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι ο αριθμός των πλοίων πολλαπλών χρήσεων (MPVs), που ελλιμενίζονται στο λιμάνι Λεμεσού, έχει ξεπεράσει τον αριθμό των Pure Car Carriers - πλοία που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά αυτοκινήτων και άλλων τροχοφόρων οχημάτων.

Το γεγονός αυτό, προστίθεται, «αποδεικνύει το διευρυμένο φάσμα υπηρεσιών που προσφέρονται από την DP World Limassol», η οποία «λειτουργεί το μεγαλύτερο τερματικό Ro/Ro της Κύπρου που, μεταξύ άλλων, διαθέτει ανοικτούς χώρους έκτασης άνω των 20.000 τ.μ. και δυνατότητα 24ωρης εξυπηρέτησης, προσφέροντας στους χρήστες του τερματικού μεγαλύτερη ευελιξία μέσα από μειωμένους χρόνους παράδοσης και αυξημένη αποδοτικότητα».

H μεταφορά φορτίων/εμπορευμάτων με τη χρήση οχηματαγωγών πλοίων (τύπου Ro/Ro), συνεχίζει η ανακοίνωση, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ αποτελεί την κύρια μέθοδο για τη μεταφορά τροχοφόρων φορτίων με οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

«Αυτή η εξαιρετικά αποτελεσματική και γρήγορη μέθοδος θαλάσσιας μεταφοράς φορτίων και οχημάτων είναι ζωτικής σημασίας για νησιώτικα κράτη όπως η Κύπρος, τα οποία βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις θαλάσσιες μεταφορές για τις εισαγωγές και εξαγωγές οχημάτων αλλά και βαρέων μηχανημάτων», συμπληρώνει.

Η DP World Limassol αναφέρει, επίσης, ότι εξαιτίας της θέσης του, το  λιμάνι της Λεμεσού αποτελεί περιφερειακό κόμβο για τη μεταφορά οχημάτων από και προς τη Μέση Ανατολή και την ηπειρωτική Ευρώπη και «ως εκ τούτου, αρκετές διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες χρησιμοποιούν το λιμάνι για τις ανάγκες τους σε Ro/Ro, συμπεριλαμβανομένων των Salamis, Neptune Line και Grimaldi».

Σημειώνει δε ότι τα τελευταία επτά χρόνια, η εταιρεία πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση του τερματικού και του εξοπλισμού της, καθώς και για την ενίσχυση των διαδικασιών της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Simon Pitout, υπενθυμίζει ότι μεταξύ των πλοίων που η εταιρεία εξυπηρετεί, περιλαμβάνεται και το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela, για τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση με Πειραιά.

«Προσφέροντας την αποκλειστική βάση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης για φέτος, η DP World Limassol επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου, καθώς και τον στόχο της για προώθηση του νησιού ως κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Pitout.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Πυρ ομαδόν κομμάτων κατά ΕΛΑΜ - Το μεταναστευτικό στη μάχη των εντυπώσεων

Silia Kapsis: Απάντησε στον πατέρα της που είπε ότι αναγκάστηκε να φύγει από τη ζωή της - «Ξέρω την αλήθεια»Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει την Τετάρτη το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και υπογραφή μνημονίου συναντίληψης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top