ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιανικό εμπόριο: Ετήσια μεταβολή +5,5% σε αξία και +5,2% σε όγκο εργασιών

Λιανικό εμπόριο: Ετήσια μεταβολή +5,5% σε αξία και +5,2% σε όγκο εργασιών

Ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε τον Μάρτιο 2024 κατά 5,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ κατά τον ίδιο μήνα ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε κατά 5,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της τη Μεγάλη Πέμπτη.

Προστίθεται ότι για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024, ο Δείκτης Αξίας υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 5,4% και ο Δείκτης Όγκου αύξηση 4,9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του Δείκτη Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023 καταγράφηκε στην κατηγορία τρόφιμα, ποτά και καπνός σε ειδικευμένα καταστήματα (13,2%), φαρμακευτικά και ορθοπεδικά είδη, καλλυντικά (11,8%) και επιμορφωτικά είδη και είδη ψυχαγωγίας (10,5%), ενώ αντίθετα τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασε το λιανικό εμπόριο εκτός καταστημάτων (-13,4%).

Αντίστοιχα, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του Δείκτη Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023 καταγράφηκε στην κατηγορία επιμορφωτικά είδη και είδη ψυχαγωγίας (10,5%), τρόφιμα, ποτά και καπνός σε ειδικευμένα καταστήματα (10,4%) και φαρμακευτικά και ορθοπεδικά είδη, καλλυντικά (9,7%), ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασε και σε αυτή την περίπτωση το λιανικό εμπόριο εκτός καταστημάτων (-13,4%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη, αφού πέθανε ο Δημήτρης Ανδρονίκου γνωστός ως «Δημητρούι» σε ηλικία 34 χρόνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top