ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι κυριότερες αλλαγές στο Διάταγμα Απασχόλησης Φοιτητών από Τρίτες Χώρες

Οι κυριότερες αλλαγές στο Διάταγμα Απασχόλησης Φοιτητών από Τρίτες Χώρες

Τις κυριότερες αλλαγές που έχουν επέλθει στο αναθεωρημένο Διάταγμα για την Απασχόληση Αλλοδαπών Φοιτητών από Τρίτες Χώρες και το οποίο δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας τη Μεγάλη Πέμπτη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Όπως αναφέρει η ΟΕΒ, στην οικονομική δραστηριότητα Εμπόριο - Επισκευές έχουν προστεθεί τα επαγγέλματα του πωλητή/πωλήτριας λιανικού εμπορίου (υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγείται έλεγχος της αγοράς εργασίας) και του αχθοφόρου φορτοεκφορτώσεων και στο λιανικό εμπόριο.

Στην οικονομική δραστηριότητα Γεωργία – Κτηνοτροφία – Αλιεία προστέθηκαν τα Καταφύγια για Ξενοδοχεία Ζώων και παράλληλα έγινε προσθήκη του επαγγέλματος φροντιστής/στρια ζώων.

Η οικονομική δραστηριότητα του Επισιτιστικού Κλάδου συγχωνεύεται με τα Εστιατόρια/Κέντρα αναψυχής για σκοπούς ομοιομορφίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Διάταγμα επιτρέπεται η απασχόληση φοιτητών από τρίτες χώρες, οι οποίοι βρίσκονταν στη Δημοκρατία κατά την 1η Μαρτίου 2024 (αντί 31/10/22 που ίσχυε).

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ στο τηλ. 22-643000.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δημοσιότητα το πρώτο πόρισμα του Ιράν για το ελικόπτερο του Ραϊσί - «Δεν βρέθηκαν σφαίρες»

Υπόθεση Θανάση: Απαντά στον Γ. Εισαγγελέα η κυρία Ανδριάνα – «Κάνει πώς δε γνωρίζει… είναι λάθος άτομα σε συγκεκριμένες θέσεις»

Πώς πρέπει να συμπληρώσεις την φορολογική σου δήλωση - Αναλυτικά η διαδικασία και όσα πρέπει να ξέρεις

Καλά κρατεί η αισχροκέρδεια: Τιμές προϊόντων έχουν αύξηση μέχρι και… 170% - Τι ισχύει με τα καύσιμα

Έμπαινε σε υποσταθμούς της ΑΗΚ και τους… ξάφριζε - Φόρεσε χειροπέδες 35χρονοςΈβγαλαν μαχαίρια Αννίτα και Στέφανος - Αλληλοκατηγορίες με φόντο το ΕΛΑΜ

Έβγαλαν μαχαίρια Αννίτα και Στέφανος - Αλληλοκατηγορίες με φόντο το ΕΛΑΜ

17 ημέρες πριν από τις εκλογές και ενώ οι ψηφοφόροι αναμένουν να ακούσουν κάτι ουσιαστικό από τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, αυτό το οποίο εισπράττουν είναι απλά ένα κλίμα τοξικό, με στόχο τον εντυπωσιασμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top