Καζακστάν: Πρώην υπουργός Οικονομίας ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του σε εστιατόριο

Καζακστάν: Πρώην υπουργός Οικονομίας ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του σε εστιατόριο

Η δίκη πυροδότησε μια ευρεία συζήτηση σχετικά με την ενδοοικογενειακή κακοποίηση σε μια χώρα όπου τουλάχιστον 400 γυναίκες πιστεύεται ότι πεθαίνουν από τέτοια βία κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, η δίκη έχει προσελκύσει την προσοχή των πολιτών στο Καζακστάν, προκαλώντας εκκλήσεις για νέα νομοθεσία για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τον επιχειρηματία Kuandyk Bishimbayev, πρώην υπουργό Οικονομίας του Καζακστάν, να χτυπά τη σύζυγό του σε ένα οικογενειακό εστιατόριο μεταδόθηκε διαδικτυακά από το δικαστήριο.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την κοινωνία, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει αναφορές ζητώντας νέους νόμους για την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση γυναικών.

Πηγή: Euronews.albania / Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Στα τέλη Μαρτίου εκτιμά ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα παραμένει ανοιχτό.

BEST OF TOTHEMAONLINE