ΔΙΕΘΝΗ

Το Πάσχα ενισχύει την πίστη των ανθρώπων, είπε ο Πούτιν

Το Πάσχα ενισχύει την πίστη των ανθρώπων, είπε ο Πούτιν

«Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα, που εορτάζεται από τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, ξυπνά τα πιο ευγενικά συναισθήματα στις καρδιές των ανθρώπων, τους δίνει χαρά και ελπίδα, ενισχύει την πίστη τους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο παραδοσιακό πασχαλινό του μήνυμα, που δημοσιεύει η επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Σημείωσε ότι οι εορτασμοί του Πάσχα στη Ρωσία «έχουν πλούσιες πνευματικές παραδόσεις που ενώνουν εκατομμύρια ανθρώπους, μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, εμπνέουν αγαθές πράξεις και φιλοδοξίες».

Ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε «το δημιουργικό και γόνιμο έργο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλων χριστιανικών δογμάτων, που αποσκοπεί στη διατήρηση της πλούσιας ιστορικής, πολιτιστικής και πνευματικής μας κληρονομιάς, στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, στη διαπαιδαγώγηση των νέων και στην επιβεβαίωση στην κοινωνία τέτοιων διαχρονικών αξιών και ηθικών κατευθυντήριων γραμμών, όπως η φροντίδα για τον πλησίον, η αγαθοεργία και η συμπόνια».

Κατά τον κ. Πούτιν «οι πνευματικοί ποιμένες ήταν πάντα μαζί με τους ανθρώπους. Και σήμερα, μπροστά σε σοβαρές προκλήσεις, οι χριστιανικές θρησκευτικές οργανώσεις παρέχουν αποτελεσματική, ανιδιοτελή βοήθεια σε όσους χρειάζονται υποστήριξη και προσοχή».

Συγχαίροντας μάλιστα προσωπικά τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, του εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη «για την ακούραστη ασκητική σας υπηρεσία, τη μεγάλη προσωπική σας συμβολή στη διατήρηση των διαχρονικών αξιών της Ορθοδοξίας, των πλουσιότατων ιστορικών, πολιτιστικών και πνευματικών παραδόσεων του λαού μας και τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς» και ειδικότερα «για τη γόνιμη συνεργασία στην τρέχουσα δύσκολη περίοδο, όπου είναι τόσο σημαντικό να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για τη βέβαιη ανάπτυξη και ενίσχυση της πατρίδας».

Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ο κ. Πούτιν παρέστη, όπως συνηθίζει, στη νυχτερινή πασχαλινή λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα και παρακολούθησε τη Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος απέστειλε ευχετήριο μήνυμα σε όλους τους επικεφαλής των Ορθοδόξων, προχαλκηδόνιων και ανατολικών Εκκλησιών, που εορτάζουν σήμερα το Πάσχα, εξαιρώντας τις τέσσερις Εκκλησίες, με τις οποίες η Μόσχα διέκοψε την κοινωνία μετά την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ουκρανίας, δηλαδή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Εκκλησιών Κύπρου, Ελλάδας και Αλεξανδρείας. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top