ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Για όλα όσα προηγήθηκαν της παραίτησής της και τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή μίλησε στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» η Έφη Ξάνθου.

Ερωτηθείσα αν το κλίμα στους Οικολόγους είναι τοξικό απάντησε πως «Δεν είμαι σίγουρη αν το περιβάλλον στους Οικολόγους είναι τοξικό, ή αν θα χρησιμοποιούσα αυτό το επίθετο. Αλλά σίγουρα όταν συνειδητοποιείς ότι γίνεσαι όλο και περισσότερο μια μειοψηφία και συρρικνώνεται η ομάδα των ατόμων με τους οποίους είσαι εντελώς όμορη σίγουρα ήταν ένα μέρος της απόφασης που πήρα τελικά».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι αυτή την επιστολή άρχισε να την γράφει στις 27 Μαρτίου το 2024 αλλά προβληματιζόταν από πριν, το 2022. «Αφορμή ήταν η στήριξη συγκεκριμένου υποψηφίου περιμένοντας με υπομονή την απόφαση του Κινήματος που μετά από εννέα μήνες διαβουλεύσεων με υποψηφίους κατέληξε στον κανένα.

Όταν στήριξα κάποιον δημοσία στη συνέχεια και δέχθηκα πόλεμο, τότε ήταν η πρώτη ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά».
Ερωτηθείς κατά πόσο βοήθησε η εκλογή του Γιώργου Περδίκη στην ηγεσία του Κινήματος, απάντησε πως όταν έθεσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία των Οικολόγων ο κ. Περδίκης δεν ήταν ανθυποψήφιός της, στη συνέχεια κατέθεσε την υποψηφιότητά του και ήταν επιλογή του. «Προφανώς δεν συμφωνώ με την υφιστάμενη ηγεσία, γενικότερα όχι μόνο με το πρόσωπο του Γιώργου Περδίκη, που είναι ένας από τους παράγοντες που εγώ αποχωρώ», τόνισε η Έφη Ξάνθου.

Πρόσθεσε πως αυτό που την πείραξε περισσότερο είναι ότι «έχουμε τόσα πολλά πράματα για τα οποία παλεύουμε. Δεν γίνεται να παλεύουμε και για τα αυτονόητα εντός του χώρου».

«Έχει μία εβδομάδα που παραιτήθηκα. Την έστειλα μέσα στις διακοπές για να κυλήσει όσο πιο ήπια γινόταν. Εγώ δεν είχα πρόθεση να δημοσιευθεί. Δεν την έστειλα εκτός Κινήματος. Κάποιος αποφάσισε να τη διαρρεύσει. Νομίζω κάποιος φρόντισε να δημοσιοποιήσει την παραίτηση για μην αλλάξει η απόφαση. Αυτή είναι η μόνη ερμηνεία που βρίσκω».

«Εγώ αυτό που ήθελα είναι να έχω την ελευθερία να στηρίξω δημόσια τους δημάρχους και αντιδημάρχους που πιστεύω προσωπικά ότι αξίζουν και δεν θα μπορούσα να το κάνω ως μέλος του Κινήματος», εξήγησε.

«Συμπαθώ το Βολτ και άλλους πολιτικούς χώρους αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι δεν θα γίνω μέλος του ΕΛΑΜ», τόνισε η Έφη Ξάνθου. Καταλήγοντας ανέφερε πως δεν έχει αποφασίσει εάν θα συνεχίσει σε κάποιον άλλο πολιτικό χώρο αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι το ΕΛΑΜ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top