Βγήκε από την ύφεση η βρετανική οικονομία

Βγήκε από την ύφεση η βρετανική οικονομία

Η βρετανική οικονομία εξήλθε της ύφεσης στην οποία είχε περιέλθει μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 0,6%, έναντι προγνώσεων για ρυθμό ανάπτυξης 0,4%.

Τον Μάρτιο η οικονομία έτρεξε με θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,4%.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε πως τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι «η οικονομία γύρισε σελίδα» και ότι το σχέδιο της κυβέρνησής του αποδίδει.

Ο Υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ έκανε λόγο για «ενθαρρυντικά» στοιχεία, αλλά η σκιώδης Υπουργός Οικονομικών των Εργατικών Ρέιτσελ Ριβς σχολίασε ότι δεν είναι ώρα για «γύρο του θριάμβου», καθώς το ΑΕΠ είναι 300 λίρες κατά κεφαλή χαμηλότερο από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Ρίσι Σούνακ.

Στα δύο τελευταία τρίμηνα του 2023 η βρετανική οικονομία είχε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 0,1% και 0,3% κατά σειρά. Η τεχνική ύφεση είχε αποδοθεί στην περιορισμένη δύναμη των καταναλωτών λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των φουσκωμένων λογαριασμών ενέργειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Η αναμονή για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης παρατείνεται, καθώς παρά τις προσδοκίες για ανακοινώσεις εντός της ημέρας, αυτές τελικά μετατίθενται για αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχίζει να βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο κυβερνητικό σχήμα, προχωρώντας στις τελικές του αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE