Βγήκε από την ύφεση η βρετανική οικονομία

Βγήκε από την ύφεση η βρετανική οικονομία

Η βρετανική οικονομία εξήλθε της ύφεσης στην οποία είχε περιέλθει μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 0,6%, έναντι προγνώσεων για ρυθμό ανάπτυξης 0,4%.

Τον Μάρτιο η οικονομία έτρεξε με θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,4%.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε πως τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι «η οικονομία γύρισε σελίδα» και ότι το σχέδιο της κυβέρνησής του αποδίδει.

Ο Υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ έκανε λόγο για «ενθαρρυντικά» στοιχεία, αλλά η σκιώδης Υπουργός Οικονομικών των Εργατικών Ρέιτσελ Ριβς σχολίασε ότι δεν είναι ώρα για «γύρο του θριάμβου», καθώς το ΑΕΠ είναι 300 λίρες κατά κεφαλή χαμηλότερο από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Ρίσι Σούνακ.

Στα δύο τελευταία τρίμηνα του 2023 η βρετανική οικονομία είχε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 0,1% και 0,3% κατά σειρά. Η τεχνική ύφεση είχε αποδοθεί στην περιορισμένη δύναμη των καταναλωτών λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των φουσκωμένων λογαριασμών ενέργειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE