Βγήκε από την ύφεση η βρετανική οικονομία

Βγήκε από την ύφεση η βρετανική οικονομία

Η βρετανική οικονομία εξήλθε της ύφεσης στην οποία είχε περιέλθει μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 0,6%, έναντι προγνώσεων για ρυθμό ανάπτυξης 0,4%.

Τον Μάρτιο η οικονομία έτρεξε με θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,4%.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε πως τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι «η οικονομία γύρισε σελίδα» και ότι το σχέδιο της κυβέρνησής του αποδίδει.

Ο Υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ έκανε λόγο για «ενθαρρυντικά» στοιχεία, αλλά η σκιώδης Υπουργός Οικονομικών των Εργατικών Ρέιτσελ Ριβς σχολίασε ότι δεν είναι ώρα για «γύρο του θριάμβου», καθώς το ΑΕΠ είναι 300 λίρες κατά κεφαλή χαμηλότερο από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Ρίσι Σούνακ.

Στα δύο τελευταία τρίμηνα του 2023 η βρετανική οικονομία είχε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 0,1% και 0,3% κατά σειρά. Η τεχνική ύφεση είχε αποδοθεί στην περιορισμένη δύναμη των καταναλωτών λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των φουσκωμένων λογαριασμών ενέργειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Βρετανικά μαχητικά κατέρριψαν drones που κατευθύνονταν σε Ιορδανία και Μπαχρέιν - Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν με πιο σκληρά αντίποινα

LIVE: Βρετανικά μαχητικά κατέρριψαν drones που κατευθύνονταν σε Ιορδανία και Μπαχρέιν - Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν με πιο σκληρά αντίποινα

Φλέγεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων απέναντι στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό. Το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones, βάζοντας στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, αλλά και χώρες του Κόλπου. To μεσημέρι βρέθηκαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE