ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ, καλεί το Υπουργείο Γεωργίας

Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ, καλεί το Υπουργείο Γεωργίας

Τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα όλων όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής χαλλουμιού, ζητεί το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με αφορμή εκδήλωση διαμαρτυρίας των αιγοπροβατοτρόφων την Παρασκευή.

«Η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων είναι προς όφελος της προστασίας του προϊόντος», αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Γεωργίας, το οποίο διαβεβαιώνει παράλληλα ότι «εργάζεται για τη διαφύλαξη του φακέλου του χαλλουμιού ΠΟΠ υπερασπιζόμενο τη διασφάλιση της φήμης του προϊόντος και την ενίσχυση της προστασίας της ονομασίας του από προϊόντα μιμητισμού».

Αναφέρει επίσης ότι την περίοδο αυτή, είναι σε ισχύ το Διάταγμα όπου προβλέπεται η ελάχιστη αναλογία αιγινού και πρόβειου γάλακτος στο 25% στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή χαλλουμιού.

Προσθέτει ότι το τελευταίο διάστημα και μετά την 21η Φεβρουαρίου 2024, διενεργούνται αυξημένοι έλεγχοι στα τυροκομία από τις εντεταλμένες υπηρεσίες.

«Στο πλαίσιο της αύξησης των ελέγχων τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, έχουν εξουσιοδοτηθεί και είναι σε διαδικασία εκπαίδευσης επιπλέον επιθεωρητές», καταλήγει το Υπουργείο Γεωργίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top