Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ, καλεί το Υπουργείο Γεωργίας

Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ, καλεί το Υπουργείο Γεωργίας

Τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα όλων όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής χαλλουμιού, ζητεί το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με αφορμή εκδήλωση διαμαρτυρίας των αιγοπροβατοτρόφων την Παρασκευή.

«Η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων είναι προς όφελος της προστασίας του προϊόντος», αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Γεωργίας, το οποίο διαβεβαιώνει παράλληλα ότι «εργάζεται για τη διαφύλαξη του φακέλου του χαλλουμιού ΠΟΠ υπερασπιζόμενο τη διασφάλιση της φήμης του προϊόντος και την ενίσχυση της προστασίας της ονομασίας του από προϊόντα μιμητισμού».

Αναφέρει επίσης ότι την περίοδο αυτή, είναι σε ισχύ το Διάταγμα όπου προβλέπεται η ελάχιστη αναλογία αιγινού και πρόβειου γάλακτος στο 25% στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή χαλλουμιού.

Προσθέτει ότι το τελευταίο διάστημα και μετά την 21η Φεβρουαρίου 2024, διενεργούνται αυξημένοι έλεγχοι στα τυροκομία από τις εντεταλμένες υπηρεσίες.

«Στο πλαίσιο της αύξησης των ελέγχων τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, έχουν εξουσιοδοτηθεί και είναι σε διαδικασία εκπαίδευσης επιπλέον επιθεωρητές», καταλήγει το Υπουργείο Γεωργίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE