ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλήφθηκε το επιπλέον γάλα από τυροκόμους μετά την έκτακτη διαμαρτυρία των αιγοπροβατοτρόφων

Παραλήφθηκε το επιπλέον γάλα από τυροκόμους μετά την έκτακτη διαμαρτυρία των αιγοπροβατοτρόφων

Μετά την έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι έξω από το Υπουργείο Γεωργίας, παραλήφθηκαν τελικά οι επιπλέον ποσότητες γάλακτος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, Σωτήρης Καδής.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας αιγοπροβατοτρόφων από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, έξω από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Ο λόγος της διαμαρτυρίας ήταν η άρνηση των τυροκόμων να παραλάβουν τις περισσότερες ποσότητες γάλακτος που παρήγαγαν οι αιγοπροβατοτρόφοι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καδής είπε πως «οι αιγοπροβατοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του κράτους και των τυροκόμων για παραγωγή περισσότερου γάλακτος, ωστόσο οι τυροκόμοι δεν παραλάμβαναν όλη τη ποσότητα. Σήμερα με τη μεσολάβηση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, τον οποίο και ευχαριστούμε, διευθετήθηκε και παραλήφθηκε το γάλα από τους τυροκόμους».

Αυτό όμως συνέχισε «δεν είναι λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. Ελπίζουμε ότι μετά την σημερινή παρέμβαση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας οι τυροκόμοι θα συνεχίσουν να παραλαμβάνουν το επιπλέον γάλα των αιγοπροβατοτρόφων».

Όπως είπε ο κ. Καδής «η θέση μας είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας και ευχόμαστε ότι μετά την συνάντηση που θα έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 4 Ιουνίου, θα ξεκαθαρίσει το θέμα της ποσόστωσης αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι και το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Πυρ ομαδόν κομμάτων κατά ΕΛΑΜ - Το μεταναστευτικό στη μάχη των εντυπώσεων

Silia Kapsis: Απάντησε στον πατέρα της που είπε ότι αναγκάστηκε να φύγει από τη ζωή της - «Ξέρω την αλήθεια»Πυρ ομαδόν κομμάτων κατά ΕΛΑΜ - Το μεταναστευτικό στη μάχη των εντυπώσεων

Πυρ ομαδόν κομμάτων κατά ΕΛΑΜ - Το μεταναστευτικό στη μάχη των εντυπώσεων

Ενώ πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές, τα κόμματα ρίχνονται με τα μούτρα στην τελική ευθεία, σε μία προσπάθεια να κερδίσουν όσες περισσότερες ψήφους, αλλά και τις εντυπώσεις. Γνωρίζοντας πολύ καλά μέσα από τις δημοσκοπήσεις τι θέλουν οι Κύπριοι ψηφοφόροι, θέτουν ως προτεραιότητα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top