ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλήφθηκε το επιπλέον γάλα από τυροκόμους μετά την έκτακτη διαμαρτυρία των αιγοπροβατοτρόφων

Παραλήφθηκε το επιπλέον γάλα από τυροκόμους μετά την έκτακτη διαμαρτυρία των αιγοπροβατοτρόφων

Μετά την έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι έξω από το Υπουργείο Γεωργίας, παραλήφθηκαν τελικά οι επιπλέον ποσότητες γάλακτος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, Σωτήρης Καδής.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας αιγοπροβατοτρόφων από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, έξω από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Ο λόγος της διαμαρτυρίας ήταν η άρνηση των τυροκόμων να παραλάβουν τις περισσότερες ποσότητες γάλακτος που παρήγαγαν οι αιγοπροβατοτρόφοι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καδής είπε πως «οι αιγοπροβατοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του κράτους και των τυροκόμων για παραγωγή περισσότερου γάλακτος, ωστόσο οι τυροκόμοι δεν παραλάμβαναν όλη τη ποσότητα. Σήμερα με τη μεσολάβηση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, τον οποίο και ευχαριστούμε, διευθετήθηκε και παραλήφθηκε το γάλα από τους τυροκόμους».

Αυτό όμως συνέχισε «δεν είναι λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. Ελπίζουμε ότι μετά την σημερινή παρέμβαση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας οι τυροκόμοι θα συνεχίσουν να παραλαμβάνουν το επιπλέον γάλα των αιγοπροβατοτρόφων».

Όπως είπε ο κ. Καδής «η θέση μας είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας και ευχόμαστε ότι μετά την συνάντηση που θα έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 4 Ιουνίου, θα ξεκαθαρίσει το θέμα της ποσόστωσης αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι και το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top