ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: Ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου για κατάθεση οι μοναχοί

Μονή Αββακούμ: Ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου για κατάθεση οι μοναχοί

Ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, αναμένεται να καταθέσουν σήμερα (13/5) οι μοναχοί της Μονής Οσίου Αββακούμ. Κατά τη διαδικασία οι μοναχοί θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για όσα τους καταλογίζονται και θα ερωτηθούν για όλα όσα αφορούν το σκάνδαλο της Μονής στο Φτερικούδι.

Αφού ολοκληρώσει το έργο της, η Ανακριτική Επιτροπή θα δώσει τα ευρήματα της στο εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο από όπου πήρε την εντολή και ακολούθως το Συνοδικό Δικαστήριο θα προχωρήσει στη μελέτη τους και θα ανακοινώσει την απόφαση του. Επανέλαβαν δε ότι αν υπάρξει αμφισβήτηση της απόφασης -που φαίνεται ότι θα υπάρξει – η οποία θα ληφθεί, όπως είχε δηλώσει και ο Αρχιεπίσκοπος και έτσι προβλέπεται, η Ιερά Σύνοδος θα λειτουργήσει ως Εφετείο, δηλαδή θα συνέλθει έκτακτα και θα πάρει οριστική απόφαση.

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

Υπενθυμίζεται ότι νέα ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι των μοναχών ανέφερε ότι «το Σάββατο τις 10 Μαΐου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας έδωσε εγγράφως οδηγίες στο Κεντρικό Εκκλησιαστικό Ταμείο για την καταβολή των οφειλομένων μισθών και στους τρεις ανωτέρω αναφερομένους, αναγνωρίζοντας σαφώς πλέον την ύπαρξη και ισχύ των καταδικαστικών αποφάσεων και ταυτοχρόνως και το δεδικασμένο, που αυτές οι αποφάσεις παράγουν».

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τη Δευτέρα 13 Μαΐου «θα θέσουν υπόψιν της Ανακριτικής Επιτροπής το υπάρχον δεδικασμένο, ζητώντας την παύση των διώξεων, ενώ τονίζουν πώς περιμένουν και απαντήσεις για το Υπόμνημα με τις ενστάσεις ακυρότητας της διαδικασίας».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη, αφού πέθανε ο Δημήτρης Ανδρονίκου γνωστός ως «Δημητρούι» σε ηλικία 34 χρόνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top