ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Πρόταση για ρυμούλκηση οχημάτων που σταθμεύουν παράνομα έρχεται από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη όπως αναφέρει στο ThemaOnline.

Μετά την καταψήφιση από τη Βουλή πρότασης νόμου του Βουλευτή της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου (τροπολογία κατατέθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 2023), για αύξηση του εξωδίκου προστίμου για στάθμευση σε χώρους στάθμευσης οχημάτων για άτομα με αναπηρίες από μη δικαιούχα άτομα, από €300 που προβλέπεται σήμερα σε €500, ο Υπουργός Μεταφορών έρχεται με πρόταση συνδυαστικών μέτρων όπως την ρυμούλκηση οχημάτων, τα οποία θα δίδονται πίσω στον ιδιοκτήτη μόνο όταν καταβληθεί συγκεκριμένο ποσό.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Μεταφορών ετοιμάζει δραστικά μέτρα αποτροπής του φαινομένου, τα οποία θα έχουν ως στόχο να συνετιστούν οι ασυνείδητοι.

Ένα αίτημα το οποίο εδώ και καιρό ζητά η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου όσον αφορά την παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια και χώρους στάθμευσης ΑμεΑ.

Θα αφορά όλους τους δρόμους

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Μεταφορών στο ThemaOnline «Προσωπικά η θέση μου είναι ότι χρειάζεται να γίνει ρυμούλκηση οχημάτων» καθώς πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ασυνείδητοι που σταθμεύουν στα πεζοδρόμια προκαλώντας ζημιές και εμποδίζοντας την χρήση τους από άτομα που πρέπει να τα χρησιμοποιούν για την δική τους ασφάλεια, όπως γονείς με παιδικά καρότσια, ΑμεΑ, άτομα με προβλήματα όρασης.

Από τη στιγμή που κάποιοι σταθμεύουν συνειδητά παράνομα και παραβιάζουν τα δικαιώματα των ΑμεΑ, τότε ο χώρος θα πρέπει να απελευθερώνεται άμεσα μέσω ρυμούλκησης, τονίζει ο Υπουργός στο ThemaOnline.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, «η Αστυνομία δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό να ελέγχει όλες τις περιοχές σε όλη την Κύπρο, συνεπώς πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα και να γίνουν πιο αποτρεπτικές οι ποινές» και να υπάρχει και μια ρύθμιση η οποία να επιτρέπει την απομάκρυνση με ρυμούλκηση οχημάτων που σταθμεύουν παράνομα σε πεζοδρόμια ή θέσεις ΑμεΑ.

Μάλιστα σε ερώτηση αν θα αφορά και δρόμους μικρών γειτονιών σε χωριά ο Υπουργός απάντησε ότι θα αφορά « Όλους τους δρόμους», καθώς η ανάγκη για χρήση πεζοδρομίου από γονείς με καροτσάκια , ΑμεΑ και άτομα σε ανάγκη δεν ξεχωρίζει γειτονιές.

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline θα πρέπει να γίνει αλλαγής νοοτροπίας.

«Τα πρότυπα που έχουμε σήμερα δεν μας εξυπηρετούν»

Επίσης σε ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο για τα προβληματικά πεζοδρόμια, στα οποία υπάρχουν είτε λακκούβες, είτε δέντρα και πινακίδες στη μέση , είτε είναι πιο στενά ο Υπουργός απάντησε ότι «Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο πλατιούς δρόμους, ποδηλατόδρομους» και να υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερο πράσινο στους δρόμους που δεν θα εμποδίζει την χρήση πεζοδρομίων. 

«Τα πρότυπα που έχουμε σήμερα δεν μας εξυπηρετούν» δήλωσε στο ThemaOnline o κ.Βαφεάδης, αναφέροντας ότι σε χώρες του εξωτερικού έχουν βρει τους τρόπους να δημιουργήσουν πεζοδρόμια πρότυπα για τους πολίτες.

Τέλος ο κ.Βαφεάδης τόνισε ότι αρχικά η πρόταση θα πρέπει να περάσει από νομοτεχνικό έλεγχο να περάσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες μέχρι να φτάσει στη Βουλή για ψήφιση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οκτώ μέρες στο κελί οι δύο για το οπλοστάσιο σε τάφο στην επαρχία Λάρνακας

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης τηςΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Αρχηγοί κρατών θα έρθουν στην Κύπρο για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top